“Hva hvis” – Episode 9

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Hva hvis” er den faste spalten til Studentmorgens fredagsgruppe. Spalten tar på seg å skildre konsekvensene av et gitt scenario i verdenshistorien. Tvisten er at scenarioet som skildres er omvendt av hva som faktisk skjedde, eller det er en spådom om noe som kan komme til å skje. Hva hvis Donald Trump blir den neste amerikanske presidenten, for eksempel?

Alltid å skulle gyve løs på ekte, store historiske begivenheter, kan over tid bli både kjedelig og lite originalt. Derfor er det en lettelse av og til å komme på at “Hva hvis” kan gjelde for alle typer hendelser som absolutt ikke har skjedd. Da finnes det plutselig ingen begrensninger for hvor fantasien kan ta vei…

Kan jeg for eksempel by på en liten imaginær tur til solfylte Mexico? Til alles favorittsted: Paradise Hotel?

I dette tilfellet er Mexico byttet ut med Bergen, og “hotellet” med Grønneviksøren. Men slapp av, likhetene er fremdeles mange. For eksempel: Svært få av beboerne på begge steder er over 22 år, og dunsten av lunken tequila treffer deg like hardt her i Møllendalsveien, som den gjør i Mexicovarmen.

For “Hva hvis” sjølve livet hadde vært som Paradise Hotel…?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/260332009″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

“Hva hvis” er en fast spalte du kan høre hver fredag morgen ved å tune inn radioapparaturet på frekvens 96,4/106,1/107,8. Har du ikke tilgang til et radioapparat, funker lytt.srib.no også brillefint.

Anbefalte artikler