Tar vold mot dyr på alvor

This content has been archived. It may no longer be relevant

Stadig flere engasjerer seg for dyrs rettigheter. Blant dem er Monika Kalleklev og Robert Glastad. Begge er aktive frivillige i NOAH, en organisasjon som i 25 år har arbeidet for å fremme dyrenes sak og kjempe for deres rettigheter.

– Vi jobber for alle dyr. Pelsdyr, kjæledyr, bruksdyr, sjødyr og sirkusdyr, presiserer Kalleklev.

Hun forteller videre om NOAHs slagord: Dyr lever for sin egen del, de har en egenverdi utover den verdien de har for mennesker.

– Dette blir stort sett ikke overholdt i samfunnet, i forhold til hvordan dyr ofte blir brukt som gjenstander og produkter.

Må tas på alvor

NOAH anmelder stadig flere dyremishandlingssaker. De fleste av sakene blir dessverre nedprioritert og henlagt. NOAH vil fremme dyrs rettsvern og jobber derfor for at det skal etableres et dyrepoliti innen politiet i Norge, slik at dyremishandling kan bli prioritert og etterforsket.

– Vi ser et veldig stort behov for å få dyrepoliti i Norge, forteller Glastad.

Han viserblant annet til “Djurpolisen” i Stockholmsregionen i Sverige. NOAH vurderer den svenske modellen  som godt egnet for norske forhold, da situasjonen i landene på mange måter er lik.

– Vi ser ikke noen grunn til at dette ikke skal kunne fungere i Norge også, legger Kalleklev til.

Dyrenes dag

Interessen og engasjementet for dyrevern og dyrs rettigheter har de siste årene hatt en enorm vekst verden over. Lørdag 4. oktober vil markeringen for dyrepoliti finne sted over hele landet. Glastad og Kalleklev håper at lørdagens markering kan få lagt ekstra press på politikerne.

– Det er jo opp til politikerne, men når vi får vist at folk vil ha det så er det mulig.

I Bergen vil representanter og frivillige fra NOAH samt andre dyrevenner samles på torgallmenningen klokken 16.00 førstkommende lørdag. Under markeringen vil det holdes appeller av representanter fra de fleste politiske partier, samt profilerte fagpersoner.

Hør intervjuet med NOAH her:

Vil du lese mer om NOAH og deres arbeid kan du sjekke ut dyrepoliti.no og dyrsrettigheter.no.

Anbefalte artikler