Gutt (22) anmelder hip hop-konsert

This content has been archived. It may no longer be relevant

Undertegnede har ved flere anledninger deltatt på musikkonserter der sjangerene har vært både rap og hip-hop. Et pressepass som ikke var listet opp ved inngangen var utgangspunktet for denne kulturelle musikkopplevelsen.

Allerede ved Hulens inngang kunne lukten av jazztobakk merkes i luften. To mindre fornøyde konsertdeltakere ble kastet ut av lokalene for å ha brutt straffeloven §162.

This is shit, roper en mannlig konsertdeltakende på rundt 27 år, kledd i hettegenser og rett caps.

Ekte fans?

Undertegnede begynte konsum av én enhet alkohol, da dette tidligere har vist seg å påvirke kulturelle opplevelser positivt. Det var mange på Hulen denne onsdagskvelden, trangt om plassen, lite mobildekning og svett. En av artistene på scenen spør aggressivt og høyt om hvor mange som er ekte fans. Samtlige konsertdeltakere rundt studentradioens utsendte denne kvelden roper høyt i ekstase –selvfølgelig er de ekte fans!

Studentradioen i Bergen tok en prat med to jenter som var på konserten. De var meget fornøyd med innsatsen til artistene.

– Lukta det hasj? Røyka de, eller hadde de det i røykmaskinen?, spør Anniken (22).

– Hadde de tillatelse til å røyke da eller?, lurer venninnen Andrea (21) på.

Det var første gang jentene var på konsert med CunninLynguists, men utelukket ikke at det kunne bli flere.

Bilde: gutt (22)
Blide jenter på konsert. (Foto: Gutt 22)

Amerikas svar på Bergen

Blant de tre mannlige amerikanerne på scenen finner vi Deacon The Villain, Natti og Kno. Sammen er de CunninLynguists. Sørstatstrioen er rapglade hiphoppere fra Lexington, Kentucky i de forente stater. De er kjent for å ha jobbet seg fra bunnen uten drahjelp fra store plateselskaper, og har klart å opparbeide seg en internasjonal fanskare, deriblant kveldens klientell på Hulen.

Lexington er staten Kentuckys nest største by og med sitt innbyggertall på rundt tre hundre tusen kan det sies å være Amerikas svar på Bergen.

Hulen selv skrev dette om amerikanerne:

”Etter et år hvor CunninLynguists kommuniserte med fansen via sosiale media, og lot dem velge gjesteartister, sangkonsepter, osv slipper gruppa 1. april endelig albumet “Strange Journey Volume Three”. Dette er det første albumet noensinne som er crowd-sourced . Med på albumet er artister valgt av fansen, som Murs, Del The Funky Homosapien, Aesop Rock, Grieves, Celph Titled, Tonedeff med flere.” Hulen Bergen.

Cee Lo Green x2, Timberlake på høykarbo og Bodø-basert skjeggstubb

De tre artistene på scenen kan ved første øyekast ligne Cee Lo Green x2 med den litt feite broren til Justin Timberlake, men de er så mye mer enn det. Med sine store svarte gensere (med ikoniske bilder av Frihetsgudinnen), dyre smykker, sanger om å røyke seg høy og ikke komme ned igjen, Thanksgiving og kings shit, vinner de bergenspublikummets hjerter, og når kjenningslåta Lynguistics kommer på anlegget kan kvelden sies å være fullkommen.

Gutta har også med seg Bodø-baserte Thomax bak spakene som spinner den dritten til nye høyder for Hulen-publikumet.

Siste avsnitt

CunninLynguists har en repetetiv holdning til tekstformidling og det funker som bare det når de ber publikum rope ordene de sier om igjen. Så på tross av å bli pisket i ansiktet av nabopublikummerens svette dread, selfie-taking med publikum og Admiral P på anlegget etter konsertslutt, så går CL inn på toppen av undertegnedes foreløpige tomme liste over hip-hop-konserter i 2014.

Dette var king shit, terningkast 6!

6

 

 

 

Det bemerkes at dette er  ment som underholdning og ikke som en reel anmeldelse: Det er ikke forfatterens intensjon å presentere (en forøvrig fantastisk) konserten på en feilaktig måte, men heller med en humoristisk vinkling og et glimt i øyet.

Anbefalte artikler