Mer surferock fra Bergen by

This content has been archived. It may no longer be relevant

Gutta fra Bergens eget surferockband, Hvitmalt Gjerde, slipper mandag 18. april en heftig EP under navnet Saiko. Mandag 11. april slapp de en liten teaser i form av singelen «Ung og Blank», som ble en herlig påminnelse om at vi har mer deilig sekstitallsinspirert musikk i vente fra de unge musikerne.

Om prosessen rundt den nyeste singelen, forteller vokalist og gitarist Johannes Fjeldstad:

– Alt falt på plass veldig fort, sånn tekst og energi og alt mulig. Det er veldig deilig når ting klaffer veldig fort!

Videre forteller han at låten er mer inspirert av syttitallsglam enn de tidligere låtene har vært. Musikken deres har forandret seg siden deres siste albumutgivelse, Ville Venner, i 2014. De er nå ute og utforsker syttitallet og glam.

Er planen å bevege seg oppover hvert tiår?

– Kanskje det, kanskje. Det kan hende, for i hvert fall jeg liker å utforske ny musikk som vi kan gjøre!

Lytt til hele intervjuet for å høre om hva gutta har drevet med siden 2014, forholdet til sin nye produsent, EP’en Saiko og hvilke favorittsanger de har:

 

Bandet består av Johannes Fjeldstad, bassist Håvard Bakke og trommeslager Sturla Kverneng. For mange (i alle fall for undertegnede) er Hvitmalt Gjerde blitt et ikonisk Bergensband. De har en fast plass på spillelisten som settes på under kveldsturen over brosteinslagte gater og mellom sjarmerende trehus.

I kveld, fredag 15. april, har rockerne konsert på Det Akademiske Kvarter. Dørene åpner kl. 21. Ettersom det er lenge siden guttene har gitt ut noe nytt, er det spennende å se om fanskaren består.

– Jeg håper det… jeg tror jo det, sier Johannes. Vi har holdt på en god stund. Vi ga ut første EP’en vår allerede i 2012 og leverte den til alle pubene og Legal og alle platesjappene i byen. Vi har hatt en jevn fanskare etter det. Det er nesten ett år siden vi spilte i Bergen, sånn ordentlig liksom. Så nå tror jeg at en del av de som så oss i 2012 kommer til å komme.

I tillegg til at guttene lover å spille flere nye låter på kveldens konsert, kan publikum forvente seg at det rister i gulvet og at man får lyst til å danse.

– Det skrangler, men på en veldig behagelig måte. Man føler seg i ett med publikum.

Anbefalte artikler