Finn gull i vårt storslagne CD-arkiv

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Vi skal dele ut hele vårt CD-arkiv, sier Jorunn fra Studentmorgen når hun gjester oss i Plutopop.

Hun forteller at det gjemmer seg mange spennende skatter i CD-arkivet og trekker frem at hun blant annet har observert en gammel demo hvor DumDum Boys covrer Kiss.

– Første utgivelse til The Rasmus har vi liggende, og det gjemmer seg godbiter som Prince, Madonna, Radiohead, Rival Sons, Band of Horses, Belle & Sebastian, Simon & Garfunkel, Metallica, ja listen er lang. Dette er jo en blanding av demoer og CD-er vi har samlet opp over lang tid. Studentradioen har brukt arkivet de siste tiårene før vi ble heldigitalisert, så her er noe for en hver smak, sier en oppspilt Jorunn.

Gratis utdeling

Hun forklarer videre at utdelingen er helt gratis og at det blir vafler og utdeling av spesialmekkede CD-pakker som består av godbiter som artister, band og radiotryner har plukket ut. Lokale band som Vestindien, Hjerteslag, Put Your Hands Up For Neo Tokyo og Young Dreams er blant dem som har plukket ut slike pakker. Også Magnus Lindvik, selve phonofestivalsjefen, og Håkon Stiff Aamlid, bookingansvarlig under årets phonofestival, har laget personlige pakker til utdelingen.

– Du behøver ikke å ha Phono-pass for å slippe inn i Stjernesalen på lørdag mellom 14.00 og 17.00. Du trenger heller ikke være student, så jeg anbefaler alle til å ta turen og kikke gjennom dette spennende arkivet vårt, anbefaler Jorunn.

Dykk i arkivets skattekiste med tre musikkentusiaster:

Vi har spurt tre musikkentusiaster hva som er det kuleste de har funnet i vårt CD-arkiv.

Eirik Kvam Goksøyr (tidligere musikkredaktør i Studentradioen)

– Uten tvil den norske støyrock trioen Noxagt si fantastiske “The Iron Point” fra 2004. Drøy påstand, men kanskje eit av tidenes beste harsh-noise-rock plate nokon sinne!

Her kan du høre låten “Naked in France” fra platen “The Iron Point”:

 

Marit Kristine Bjøntegård (nåværende musikkredaktør i Studentradioen)

– Jeg har satt sammen en CDpakke til utdelingen som er av litt dyster stemning og passer perfekt om du er i et depressivt humør. Favoritten er Joy Divisions “Substance” – en samleplate som inneholder singler fra debut EP-en “An Ideal for Living”, og fra CD-klassikeren “Unknown Pleasures” samt singler som ikke hadde blitt utgitt på plate før.

Hør låten “Dead Souls” fra platen “Substance”:

 

Einar “Engelen”  Engelstad (musikkjournalist og eier av platebutikken Apollon) var også en tur innom og kikket i arkivet vårt. Der fant han platen “Den gode hensikt” av Kong Klang og “slash” av The Tubs som han anbefaler.

Her kan du høre låten “’til Tonight” fra platen “Slash”:

 Kort oppsummert…

…blir det vafler, CD-utdeling og vi kan garantere rimelig god stemning i Kvarterets stjernesal lørdag mellom 14.00 og 17.00. Kom innom da vel!

 

Anbefalte artikler