Plutopop: Ekko-spesial

This content has been archived. It may no longer be relevant

EKKO fylte 10 år i år, og vi kan forsikre deg om at det var litt av en feiring. Det hele startet i Røkeriet på Verftet den 25.oktober med Pantha du Prince og The Bell Laboratory. De hadde med seg et klokkespill på 3 tonn.

— Det var bare litt av det de hadde med seg, sier Solgunn Slåtto, administrativ leder i EKKO. Pantha du Prince går definitivt inn som årets konsert i Bergen for min del. Det var helt fantastisk.

Rock and Roll på steinerskolen

Plutopop tok med seg radioutstyret til Østre lørdag 2.november og rigget opp til livesending under årets siste festivaldag på EKKO. I samarbeid med DJ’s Stocken og Svanen, som nå begynner å bli en naturlig del av Plutopop-universet, fikk vi tatt tempen på kvelden. I tillegg til å prate med Solgunn fikset vi også et intervju med Fjernsupport (som uten tvil er blitt en ny Plutofavoritt).

—Vi har jo hørt en del på EP’en Hello Mike Tyson som ligger ute på Spotify, og en av våre favoritter er It Hurts So Bad (Shavin Your Balls). Er teksten basert på egne erfaringer?

Ketil: — Nei.

—Ble den skrevet for en venn?

Eirik: — Jeg vet ikke. Ketil?

Ketil: —Vi skriver tekster etter innfallsmetoden. Det var et innfall.

—Dere har også en låt som heter Rock and Roll Waldorf School. Hva var inspirasjonen bak denne låten?

Ketil:  — Vi  satt i kjelleren og hørte på et band som heter Adrenalin O.D.. De har en låt som heter Rock and Roll Gas Station. Jeg skulle sove hos Eirik, men fikk ikke sove fordi det var så nytt og ukjent. Så tenkte jeg, hm, kanskje vi også skal lage en sang som heter Rock and Roll-et-eller-annet.

VHS, Chinatown og hetebølge

Plutopop fikk også snakket litt med Telephones og Chmmr, som senere på kvelden ga en forrykende urfremføring av bestillingsverket Aloha Boreale.

—Dere blir beskrevet som to av landets mest originale produsenter og lydfetisjister innen house og disko-inspirert musikk. Det høres jo utrolig kult ut. Hva er det med akkurat disse sjangrene som inspirerer?

Chmmr: —Vi har fått en stor fascinasjon for sen 80- og tidlig 90-talls housemusikk de siste årene. Veldig mange av de maskinene vi har kjøpt i senere tid ble brukt i produksjonene fra den tiden. Jeg er usikker på hvor det egentlig kommer fra, men vi liker å grave litt dypt i plater og oppdage glemt musikk.

—Dere har vært litt kryptiske når dere har beskrevet verket Aloha Boreale og hva publikum kan forvente seg. Dere oppgir stikkord som hetebølge, VHS, Chintown, Ibiza anno 1992 og monorail?

Telephones: —Jeg syns ikke det er kryptisk i det hele tatt. For meg er alle de ordene veldig beskrivende og jeg får opp klare bilder i hodet av estetikken og følelsen. Kanskje det virker mer sprikende for andre, jeg vet ikke.

Uansett, vi i Plutopop gledet oss veldig til å høre, og under fremføringen var det ingenting som spriket. Det ble definitivt hetebølge på Østre.

ekko123
Silja, Elise og Ingrid fra Plutopop på EKKO. Foto: Anine Johnsen

Ukens anbefaling

I tillegg til å snurre plater gjennom hele sendingen hadde også Stocken og Svanen påtatt seg ansvaret for å plukke ut en låt til Plutopop sin faste spalte, Ukens Anbefaling.

Stocken: — Jeg har funnet en låt som bare skriker Frankrike. Jeg vet at den er ny, og sannsynligvis ikke så veldig kjent, og derfor var det litt gøy å ha denne som ukens utvalgte.

Svanen: —Er det Daft Punk?

Stocken: — Det er Daft Punk. Haha, neida.

Hør Stocken og Svanen sin anbefaling – Jolie Cherie – Dj Wake Up.


Hør hele sendingen fra EKKO her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/plutopopEKKO1.mp3]

Anbefalte artikler