Gjesteprogramleder: Realistlista

This content has been archived. It may no longer be relevant

9. – 17. mars er det valguke for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og i den anledning har Studentmorgen gjesteprogramlederuke.

Hver dag er en representant fra en av listene med oss som programleder gjennom hele sendingen kl. 07:00 – 10:00. Gjesten får være med på å vekke student-Bergen som programleder gjennom quiz, faste spalter, intervjuer og mye mer.

I løpet av uken vil vi få besøk av både Sosialdemokratisk liste, Venstrealliansen, Grønn liste, Det Eneste Reelle Alternativ (DERA), Liberal liste, Blå liste og Realistlisten.

Morsal Saba fra Realistlista. (Foto: Sverre Hartveit)
Morsal Saba fra Realistlista. (Foto: Sverre Hartveit)

Vil du vite mer om valget? Ta en kikk på nettsidene til Studentenes valgstyre her.

Bli kjent med Morsal

I dag er det siste dagen man kan stemme ved studentparlamentsvalget. I den forbindelse hadde Anders og Marie med seg Morsal Saba fra Realistlista UiB denne morgenen.

Morsal er 22 år gammel og studerer til master i molekylærbiologi. På fritiden forteller Morsal at hun bruker tiden til å være aktiv student, men legger til at hun også er veldig glad i fjellturer. Hun synes Bergen er spesielt fint når sola skinner!

Bli bedre kjent med Morsal her:

Realistlistas hjertesaker

Realistlista har tre hjertesaker de har valgt å fokusere på ved dette årets valg. En av hjertesakene til Realistlista er riktig digitalisering. De mener at Norge ligger etter i digitaliseringen av både undervisning og vurdering. De vil derfor at Universitetet skal digitaliseres; ikke for digitaliseringens skyld men for å opprettholde høy kvalitet og relevans for videre studier og arbeidsliv.

Den andre saken de fremmer dette året er utveksling. Morsal mener det er bra å kunne dra til utlandet for å få et annet perspektiv på sin studieretning og lære litt mer om andre samfunn.

– Å ha ekspandert personlig og akademisk erfaring er noe alle studenter kan tjene på.

Den siste saken de velger å fokusere på i år er studentarbeidsplasser. Realistlista mener at Universitetet selv bør følge det regelverket de har satt.

– De kan ikke si at de vil gi oss gode studentarbeidsplasser når de ikke gjør det.

Realistlista ønsker å jobbe for studentene og gi dem god utdanning med fokus på digitalisering, utveksling og studentarbeidsplasser.

Hør hele samtalen om hjertesakene til Realistlista:

Quiz og appell

Morsal fikk teste seg på mye forskjellig i dag, blant annet fikk hun lede den daglige quizen i Studentmorgen. Da det var Morsal som fikk ansvaret for quizen ble det selvsagt en quiz om Realistlista, og konkurranseinstinktet slo virkelig inn hos både Anders og Marie.

Hør hvordan quizen gikk her:

Da morgentimene nærmet seg slutten fikk Morsal utfordringen om å holde en appell om hvorfor studentene skal stemme på Realistlista. Morsal tok selvsagt oppgaven på strak arm, og malte et bilde for oss med sine argument for hvorfor vi skal stemme på akkurat Realistlista.

Hør Morsals appell her:

Anbefalte artikler