Sondre Justad, du og æ!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Konserten til Norges (potensielt eneste) favorittnordlending, ble utsolgt i løpet av en knapp halvtime etter at billettene ble sluppet. Det er liten tvil om at UKEN har gjort en fulltreffer av en booking da de fikk Sondre Justad til å avslutte musikkfestivalen.

Alle må si seg enige i at tjuefireåringen fra Henningsvær er en talentfull musiker. Men er det den eneste grunnen til at unggutten selger ut konsert etter konsert?

Den sjarmerende tjuefireåringen fra Hennigsvær er blitt kalt for «jentenes nye favoritt», og basert på lørdagens publikum ville det vært ren faktafeil å påstå noe annet. Undertegnede vil selv tegne under på at hun skjønner greia – fyren er sjarmerende!

Blant publikum fantes også et marginalt antall gutter. Jeg lette frem disse og hørte hvorfor de hadde tatt seg turen på Justad-konsert. De fleste kunne meddele at de var der utelukkende for musikken, men et par spenstige karer kunne fortelle meg at de hadde en baktanke for kvelden;

Det skal godt gjøres å ikke bli litt småbetatt. (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)

 

– Jenter pynter seg for å få Sondre Justad, mens vi gutter pynter oss for å få de som ikke får Sondre Justad, er du med?

Unektelig genialt – det finnes én Sondre Justad, og et hav av håpløst forelskede jenter på Sondre Justad-konsert (jeg nekter å tro at jeg bare snakker på vegne av meg sjæl her).

 

Betatt som jeg er av nordlendingen, sto jeg i kø med fansen etter konserten og fikk sneket til meg både bilde og kommentar fra kjekkasen. Jeg kan med trygghet meddele at jeg dro fra stedet fnisende og mo i knærne.

Mer om min håpløse forelskelse i Justad, gutter og jenters forhold til ham og en kommentar fra Sondre Justad selv kan du høre her:

 

I tillegg til å være en kjekk fyr, er han også en meget kjekk musiker. Under kan du lese konsertanmeldelsen:

Fullsatt sal for Sondre Justad under UKEN (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)
Fullsatt sal for Sondre Justad under UKEN. (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)

Å synge «Nu har du mæ» har aldri passet bedre enn idet han kaster seg ut i et hav av skrikende studiner

Sondre overbeviser sterkt under sin konsert, og han viser at han er en av Norges beste liveartister. Han synger klokkerent, leverer et energisk show og vet å flørte med sitt publikum. Iført den standard stramme hvite t-skjorten og et sjarmerende smil, tar han publikum med storm.

Favorittlåtene leveres som perler på en snor med blant annet «Lovte dæ», «Det e over» og «Tilbake». Det er ingen overdrivelse å si at det ikke finnes én eneste person som ikke synger med på samtlige låter med stor innlevelse.

Det kokte altså, det var så mye trøkk. Jeg hørte ikke meg selv av og til, sier Justad til meg i etterkant av konserten.

Han spør publikum om det er noen som er her med kjæresten sin i kveld, og det skrikes bekreftende fra salen. Det er nok flere som omfavner venninnegjengen sin trengende og snufser sårt når Justad står alene på scenen ved keyboardet og spiller det populære Sam Smith-coveret «Bli hos mæ».

Justads konsert inneholder hele spekteret fra upbeat poplåter til rolige, hardtreffende klinesanger. Han har evnen til å fange publikumet sitt ved å fortelle oss en historie både i og utenfor låtene sine.

Imellom slagene, setter musikeren seg ned ytterst på scenekanten og ser hver og én av oss dypt inn i øynene mens han synger «æ har ikke glæmt dæ». Vi, både jenter og gutter, kjemper oss imellom for å holde blikkontakten med Sondre lengst, og vi tenker alle at det er oss selv han synger til.

Mange føler seg truffet av både blikk og sang. (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)

Det er nesten ulovlig hvor hett det blir i salen når kjekkasen skrur opp stemningen ytterligere og bestemmer seg for å crowdsurfe. Å synge «Nu har du mæ» har aldri passet bedre enn idet han kaster seg ut i et hav av skrikende studiner. Selv surfende på ukontrollerbare hender, er vokalprestasjonen sådan at jeg får gåsehud på tærne.

 Vi tok på rumpa hans, fniser to jenter i dokøen etter konserten.

Et glohett publikum skriker smertefullt når Justad og hans flotte band takker for seg og går av scenen. Få, om ikke noen i det hele tatt, kan da ha trodd på det? Han har jo ikke spilt storfavoritten «Riv i hjertet» enda!

Popyndlingen kommer selvsagt stormende tilbake på scenen og avslutter festen med kveldens mest siterte låt. På dette tidspunktet står ingen publikummere stille og allsangen har tatt et helt nytt nivå hva gjelder innlevelse.

 Han får det virkelig til å rive i hjertet på meg, sier “alle”.

Etter konserten blir flere stående igjen og ønske mer fra den meget talentfulle unge musikeren. Selv om konserten er over, er Justad likevel ikke ferdig – utenfor aulaen står han og skriver autografer, slår av en prat og tar bilder med lykkelige fans. Sånn skal det være!

All honnør til nordlendingen – måtte han returnere til Bergen sporenstreks for vi er ikke forsynt ennå!

 

 

Anbefalte artikler