Spillelisten uke 10

This content has been archived. It may no longer be relevant

UKAS LÅT – Hanne Fjeldstad – Change

Hanne Fjeldstad virker som et naturtalent som endelig har komt seg ut i vinden. Låta er en melankolsk låt om forandringer, og forandringer som man kanskje ikke helt ønsket seg. Det er blitt en slags kult-ting å ha melankolsk budskap og tekst, med lykkelig melodi til. Vi diskuterte dette på ukas sending og kom frem til at det er en veldig fin måte å nå ut til ett større og bredere publikum. Hanne Fjeldstad mater oss med ett nydelig typisk Norsk singelslipp, og en god blanding av melankoli og lykke, som gjorde at hun fikk ukas låt!

Girl Friend – Waste My Time

Poplåta ’Waste My Time’ er en låt som får oss i ett humør uten like. Det er en poplåt med noen elektroniske enheter. Duetten Amory og Eleanor fra Manchester, England, slipper sitt EP-prosjekt i mars og har teaset oss med denne låta. Det er en jovial og munter låt, og det er lett sammenlignbart med norges kjære Lemaître og Passion Pit.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/246040677″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

GURO – Ta Mæ Med

Guro forsynte oss med en låt som er fullt av overraskende soul og dyvende rytmer. Til tross for instrumentene som består av gitar, trommer, bass, keyboard og vokal er det imponerende og nesten litt forvirrende når blåseinstrument ikke finner sted, noe vi hadde håper litt på, hehe. Det er en folkelig, rytmisk vokal med fine meget fine vokalpartier som scorer høyt hos
oss.

Mitski – Your Best American Girl

Det er ingen tvil om at ett større budskap i låtene har blitt en viktig del av det å lage musikk, for noen. Kendrick Lamar, Kildaphew, M.I.A, der sistnevnte er den største inspirasjonskilden for Mitski. Japanjenta som fikk nok og flyttet fra ett anstrengt liv til Brooklyn skriver låter om det å komme seg bort. Det er en progressiv låt, med en dynamisk og eksplosiv oppbygning. Vi merker en seriøsitet i arbeidet som Mitski driver med for tiden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/249475048″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Pinkfade – Got Me Doing Things

Elektronika-kollektive Wavy Collection er basert i Stavanger, men er litt spredt over hele landet. Vi listet tidligere Lings Laced, som også har en fot med i gamet her. Det er en repiterende, minimalistisk låt, men er fint produsert med tanke på lengde og de få elementene som er med. Vi har virkelig fått øyene opp for dette elektronika kollektivet og tror de lett kan få seg opp på Bergens Vibbefanger kollektivet om en stund!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/248504160″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Lovespeake – Tightrope

Litt i samme spor som Girl Friend som vi også listet denne uka, er låta til Lovespeake en jovial og sommerslig låt som passer fint i disse (nesten) vårtidene. De har nylig vært aktuelle på årets By:Larm festival, og Bergen for ikke altfor langt tilbake i tid. Låta Tightrope er lettlikt låt, og vi gleder oss til å høre på resten av albumet 22.april som går under navnet DNA.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/248386037″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Andréyun – Right here

Det er ikke ofte vi lister samme artist 2 ganger på så kort tid. Andrèyun er en aktiv, men avslappet rap-artist på 20 år, som er bosatt i Oslo. Det er en jordnær låt i det store havet av rap som Norge har kommet med i de siste årene. Det som skiller artisten litt ut fra resten er at han er ung og meget aktiv i gamet. En skikkelig musikkentusiast trengs virkelig, og vi merker at dette er noe som er viktig for ham. (Og hey Andrèyun,  Studentradioen i BERGEN, ikke Oslo ;) )

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/249569843″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler