Hvem er Suicide Squad?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med mindre du bor under en stein har du nok hørt snakk om den kommende filmen Suicide Squad. Traileren som nylig kom ut er sett nesten 40 millioner ganger, og har skapt både hype og diskusjoner nettet over. Til tross for at traileren er en nydelig visuell opplevelse, avslørte den ikke mye av handlingen eller hvem disse halvkjente skurkene er. Fortvil ikke, Sunniva er her for å gi svar!

Suicide Squad-traileren

Suicide Squad, også kalt Task Force X, er et lag satt sammen av kriminelle som ledes av Amanda Waller og ble først vist i tegneserier allerede i 1959. Skurkene stiller sine ferdigheter til disposisjon, i bytte mot kortere fengselsstraff og avlyste henrettelser. Sammen drar de ut på hemmelige høyrisiko oppdrag som ofte går ut på å ta ut terrorister eller drepe onde diktatorer. Kort sagt situasjoner Superman og Batman helst ikke ville blande seg inn i. For å holde styr på skurkene, som ikke akkurat har et rykte på seg for å være pålitelig, får alle plantet en liten bombe i nakken. Prøver de å rømme, nekter å adlyde eller finner på noe tull; boom! Game over.

Takket være høyrisiko-oppdrag og nakkebomber er det ikke uvanlig at et medlem eller fem dør, og det har derfor oppstått en relativt heftig utskiftning av medlemmene gjennom årene. Den kommende filmen har tatt med både noen gode og gamle, og noen nye og ukjente, fjes som jeg nå skal introdusere deg for.

Rick Flagg

(Illustrasjon: Warnerbros/DC comics)
Forskjellige versjoner av Rick Flagg (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“Seriously, what the hell is wrong with you people?”

Rick Flagg er den klassiske militære lederen, som til tross for mangel på superkrefter, er en ekspert når det gjelder både taktikk og strategi. Han er en gammel rev i gamet og har vært med siden Suicide Squad først kom i 1959. De siste årene har han fungert som Amanda Waller sin høyre hånd og føtter ute i feltet. Han har tatt på seg den relativt umulige oppgaven om å få laget til å samarbeide og holde dem under kontroll, noe som ikke er bare bare når man har med upålitelige og aggressive kriminelle å gjøre. Han er også i ekstrem god fysisk og psykisk form, noe som trengs om man skal holde ut med den gjengen her.

Deadshot

Deadshot done
Forskjellige versjoner av Deadshot (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“I must say, Batman, that’s the first time I’ve ever seen someone try to avoid my gunfire by running into it.”

Deadshot aka Floyd Lawton er regnet som den mest nøyaktige skytteren i DC og kan minne om det bortgjemte kjærlighetsbarnet til Hawkeye og Deathstroke. Han ønsket først å bli den nye Dark Knight i Gotham, og grep sjansen da Batman og Robin var på ferie. Dessverre var ikke Batman så fornøyd med arbeidet hans (det at han drepte folk var visst en dealbreaker), og Deadshot havnet i fengsel og gav opp kampen for det gode. Han har de siste årene fungert som en leder for Suicide Squad når Rick Flagg ikke er med, og av og til når han er med. Deadshot er nemlig ikke så veldig glad i å ta ordre fra noen andre enn seg selv.

Will Smith har tatt på seg masken som Deadshot, og forhåpentligvis kommer han til å beholde den på mesteparten av filmen. For hvis det er noe fansen er enda mer bekymret for enn at en hvit karakter skal spilles av en mørk skuespiller, er det at Will Smith kun skal spille seg selv og ikke Deadshot. Ingen ønsker å se The Fresh Prince of Suicide Squad.

Harley Quinn

Forskjellige versjoner av Harley Quinn (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“You thought I was just another bubble-headed blonde bimbo! Well, the joke’s on you, ’cause I’m not even a real blonde!”

Hvis du trodde eksen din var gal, har du ikke møtt Harley Quinn. Hun er definisjonen på Stockholm-syndromet, og et levende bevis på at kjærlighet gjør blind, både på godt og vondt. Mest vondt.

Harleen Quinzel jobbet tidligere som psykiater på Arkham Asylum, før hun forelsket seg i Jokeren, fikk et par skruer løs og hjalp ham med å rømme. Nå er forholdet deres derimot over (enn så lenge) og hun står på egne bein, og med sin enorme hammer over skulderen er hun klar for å finne seg selv i en kaotisk verden.

Til tross for hennes dumme blonde fasade, skal man ikke la seg lure. Miss Quinn er mer utspekulert enn hun gir inntrykk av, og vet å bruke sin feminine sjarm til å få det hun vil. Hun har i tillegg blitt kalt geni av Amanda Waller, som ikke akkurat har for vane å spre rundt seg med komplimenter.

I traileren får vi et par glimt av Jokeren, som nok tildels er plassert i filmen for å bygge opp under Harley Quinns bakgrunnshistorie. Klovnejenta har tidligere også vært på flørteren med Deadshot, så en form for trekant-drama er heller ikke utenkelig. Margot Robbie som skal spille Harley, spilte i fjor med Will Smith i filmen Focus, så at de har kjemi er det ikke tvil om. Det jeg heller er i tvil om er om australske Margot Robbie klarer å gjøre en troverdig Brooklyn-dialekt som Harley er så kjent for.

Captain Boomerang

boomerangdone
Forskjellige versjoner av Captain Boomerang (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“What comes around goes around”

George Harkness også kjent som Captain Boomerang, har vært med på laget lenge og er en bumerang-mester. Kanskje ikke den mest skrekkinngytende tittelen, men han har til gjengjeld utstyrt bumerangene med både gift, barberblader og eksplosiver.

Han ble født i bumerangenes hjemland Australia, og ble sendt til USA av moren etter familietrøbbel. Takket være sine talenter fikk han jobb hos et leketøysfirma som promotør av bumeranger, men begynner etterhvert å bruke sin tilgang på kastevåpen til mer «kreative» prosjekter. I løpet av kort tid blir den tidligere barnehelten småkriminell og ender opp i Suicide Squad. Han er kjent som lagets “comic relief” i tillegg til å være et av de mest irriterende medlemmene, mye på grunn av at han alltid prøver å lure seg unna oppdrag og tidvis er en skikkelig feiging.

Enchantress

enchantressdone
Forskjellige versjoner av Enchantress (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“When I can’t be the toughest witch in town, I settle for being the sneakiest”

Kvinner blir ofte beskyldt for å ha et svingende humør, men Enchantress tar det til helt nye høyder. Kanskje ikke så rart når man er to personer fanget i en kropp, hvorav en er en ond heks fra helvete.

June Moone var en blond og uskyldig jente helt til hun dro på kostymeball på et forlatt slott langt ute i skogen (for det er alltid en god idé…). Der ble hun tildelt magiske krefter til bruk for å bekjempe ondskapen som bodde i slottet. Seinere finner hun ut at Enchantress ikke bare er det magiske ordet hun sier for å aktivere de nye kreftene sine men også den onde demonen hun nå deler kropp med.

Til tross for at hun pleier å være med i Suicide Squad, spekuleres det i om hun i filmen vil være fienden som laget har i oppdrag å ta ut. For om de mørke kreftene i June Moon tar overhånd vil hun raskt bli en stor trussel, pluss at det er få klipp i traileren som viser henne med resten av laget. Det kan også tenkes at Jokeren manipulerer henne for å bruke kreftene hennes til sin fordel. Ikke vet jeg. Hvorfor hun i traileren ser ut som en skitten versjon av Nemi med BDSM-fascinasjon og oppvekst i en sump, vet jeg heller ikke.

El Diablo

diablodone
Forskjellige versjoner av El Diablo (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“I joined the Suicide Squad seeking redemption, not to sink deeper into sin”

Chato Santana er et tidligere gjengmedlem som nå prøver å få tilgivelse for sine synder. Det viser seg nemlig at å brenne ned et hus fullt av uskyldige kvinner og barn tærer på samvittigheten. Tynget av skyld melder han seg til politiet, og blir dømt til døden, for så å bli reddet av Amanda Waller. Og med “reddet” mener jeg gasset, få plassert en bombe i nakken, torturert og tvunget til å bli med i Suicide Squad.

Som en av de få i gjengen med en form for moralt kompass, løper han ofte rundt og prøver å stoppe de andre fra å ta uskyldige og unødvendige liv, og prøver ellers å holde seg mest mulig ute av kampene.

Han har pyrokinetiske evner. og kroppen full av tatoveringer som hjelper han å kontrollere både flammene og hevnens ånd som han har boende i seg.

Slipknot

slipknotdone
Forskjellige versjoner av Slipknot (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“I’ve forgotten more about hand to hand combat than you’ve ever known”

Må ikke forveksles med metal-bandet. Christopher Weiss er veldig, veldig flink med tau. Han knyter tau, binder andre fast med tau, kveler folk med tau, og bruker sin bakgrunn som kjemiker til å lage tau som ikke kan ryke. Er ikke så mye annet å si om ham egentlig.

Suicide Squad-tegneseriene er kjent for å trekke både B- og C-skurker frem i lyset, men Slipknot er vel heller en D-skurk. Jeg er litt usikker på hva han kan bidra med på laget, så jeg antar at han kommer til å dø enten for å understreke hvor farlige oppdragene er, eller hvor farlig Amanda Waller er. For til tross for mye usikkerhet angående handlingen i filmen er det en ting jeg er sikker på, og det er at ikke alle i teamet kommer til å være i live når rulleteksten kommer.

Katana

katanadone
Forskjellige versjoner av Katana (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“I am samurai. I am not a conniving, murderous ninja”

Trent i kampsport siden hun var barn og utstyrt med et sverd som ikke bare tar liv men også fanger sjeler, er det vanskelig å klassifisere Tatsu Yamashiro aka Katana som noe annet en badass.
Etter at hennes to barn og ektemann ble drept av ektemannens sjalu bror, bestemmer hun seg for å kjempe for rettferdighet, og tar likså godt med seg sverdet ektemannen ble drept med og hvor sjelen hans nå er fanget. I de nyere seriene har det derimot ikke blitt bevist at sverdet fanger sjeler, så om hun faktisk kan kommunisere med sin avdøde mann eller om hun bare er klin gærn er foreløpig uvisst.

Katana arbeider vanligvis mer på den gode enn den onde siden, og har blant annet vært med i The Outsiders og samarbeidet med Batman. Om hun i filmen har «gone to the darkside», eller om hun er innleid som frivillig er ikke bekreftet. Det spekuleres i om hun er ansatt som Rick Flagg sin bodyguard, ettersom det er tenkelig at hun kjente faren hans. Eller kanskje hun bare fant ut at det å sitte og snakke med et sverd kan bli ensomt i lengden.

Killer Croc

crocdone
Forskjellige versjoner av Killer Croc (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

“What can I tell ya? Bein’ a reptile man ain’t pretty”

Det å gå gjennom puberteten med hudproblemer er aldri lett, og at man er født med en genfeil som gjør at man gror skjell i trynet og ser ut som en deformert krokodillemann, gjør det ikke noe enklere. Når man i tillegg bor hos en alkoholisert tante og blir mobbet på skolen er det ikke rart at begeret rant over for Waylon Jones og han endte opp med å drepe et par folk.

Fremstillingen av Killer Croc har variert over årene; noen ganger er han en intelligent gjengleder, andre ganger et tankeløst monster, og flere ganger i det siste et litt snillere misforstått monster som prøver å finne ut av livets mysterier. Hvordan han blir fremstilt i filmen blir spennende å se.

Killer Croc har aldri vært med i Suicide Squad før, men tar over rollen som “stor skummel monster dude” som King Shark vanligvis har. Halvt mann og halvt kjempedigert haihode som spiser folk ble visst litt for absurd for filmskaperne.

Maksimalt mangfold

Det er mye variasjone på medlemmene (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)
Det er mye variasjon blant medlemmene (Illustrasjon: Warner Bros/DC comics)

Alt i alt er Suicide Squad et relativt variert lag, sammensatt av talenter med både pyrokinesis, taktikk, hand to hand combat, sverdhåndtering, tau, bumerang, en diger hammer, og kjempestore skumle tenner. I filmen har de i tillegg klart å oppnå maksimalt mangfold med å caste tre kvinner, to hvite, to mørke, en latino, en asiat, en indianer og en albino (?), noe som ikke er hverdagskost i Hollywood.

Med det sagt så håper jeg du har fått mer kjennskap til den lite samarbeidsvillige gjengen. Jeg gleder jeg meg i hvert fall veldig til å se filmen, om ikke annet for å kjøre veddemål om hvem i laget som kommer til å overleve hele løpet ut.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler