Bonussporet: Flate Sko

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne gangen er det fokus på et av de nyeste programmene, nemlig kulturprogrammet Flate Sko, som består av Alexander Slotten, Silja Sol Dyngeland og Annvor Seim. Hver onsdag kl. 13-14 kan du høre dem dele hva som foregår i kulturlivet i Bergen by, gjennom kulturprogrammet som absolutt ikke har en ovenfra og ned-holdning til kultur.

Et kulturprogram for alle

Alexander forteller at en inndeling mellom høy- og lavkultur ikke er noe de tre er helt med på. Man vandrer ikke rundt i sofistikerte stiletthæler, men slenger på noen flate sko, mener Annvor.

Her snakker vi flate sko, lavterskel og løs jakke, understreker Alexander.

Vi skal ikke ta bilde i et tre da? (Foto: Yara Mathisen)
Vi skal ikke ta bilde i et tre da? (Foto: Yara Mathisen)

De mener selv at programmet skiller seg ut fra de andre programmene i Studentradioen fordi de tar for seg en oppsamling av hva som skjer i Bergens kulturliv; ikke kun musikk, men også kunstutstillinger og alt som foregår ellers på kulturfronten i Bergen.

– Jeg var med i programmet Vitenskrap tidligere, men kultur er litt mer min greie, siden jeg ikke kan noe om vitenskap, ler Annvor.

“The founding father and mother”

De tre kulturengasjerte som står bak programmet er gode venner, og de forteller at det er nettopp den gode dynamikken som skaper et program av høy kvalitet. De tre henger masse sammen på fritiden og har mange felles interesser. De forteller at for nøyaktig et halvt år siden, under Tirilprisen, var det fyllaprat som skapte programmet.

Mellom øl nummer 7 og 10 ble programmet født!

– Jeg tenkte det kunne bare ha vært kødd og fyllaprat, men så fikk jeg en tekstmelding dagen etter fra Alexander som mente real business, forteller Annvor.

– Vi er veldig like og jeg tok Annvor under min vinge, legger Alexander til.

Silja, som mange gjerne kjenner under artistnavnet Silja Sol, hadde en sang som het Flate sko, men hun ville heller bruke denne tittelen på det nye radioprogrammet. De tre brukte mye av sommerferien på å drikke vin og finne ut av hvordan programmet skulle differensiere seg fra andre programmer.

Fantastisk kulturliv

Annvor og Alexander forteller at det gøyeste med programmet er alle møtene hvor de ender opp med å drikke alt for mye øl. Ikke minst mener de også at det er viktig å bli kjent med mange engasjerte og interessante mennesker for å finne ut av hva disse menneskene brenner for.

– Vi vil at alle skal vite at det er mye kult som foregår i Bergen, og vi må ikke ta for gitt at byen er den fantastiske kulturbyen som den er, påpeker Alexander.

Vi sier at dette var godt sagt av Alexander, der han svarer med at han har bachelorgrad i PR; og alle ler.

Vil nå ut til misforståtte sjeler

Så lenge det sitter en student hjemme en torsdags kveld, så har ikke programmet gjort jobben sin, sier de. De vil nå ut til de stakkars misforståtte sjelene som ikke vet hva de går glipp av.

Gode venner som deler kaffe! (Foto: Yara Mathisen)
Programmet er venner fra før, som skaper en god dynamikk i studio. (Foto: Yara Mathisen)

– Vi prøver å sikte mot de uslepne diamantene, finne folkene som er i ferd med å bryte gjennom og som folk burde vite om, sier Alexander.

Alexander mener de nesten er “public service” som skal få alle studenter til å vite om hva som skjer i Bergen, og sikte mot det som burde bli hørt om. Det som motiverer dem aller mest er å få et nytt perspektiv på ting, og ikke minst å til enhver tid vite hva som foregår i Bergen, som følge av litt research og et godt nettverk.

– Vi kan ikke avsløre vår profesjonelle hemmelighet, men vi har gode kontakter, forteller Alexander og smiler lurt.

Så tune inn onsdager fra klokken 13:00, og hør denne flotte gjengen fortelle deg om Bergens myldrende kulturliv! Eventuelt ta deg en liten pause i innspurten av eksamen, og hør siste podcast her:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler