Anmeldelse: Moon Girl and Devil Dinosaur #1

This content has been archived. It may no longer be relevant

Moon Girl and Devil Dinosaur #1 er en tegneserie om Lunella Lafayette, Marvels vidunderbarn.

Lunella er ekstremt intelligent, noe som resulterer i at hun kjeder seg på skolen. Hun blir ikke utfordret og kan alt.

På fritiden bruker hun mye tid på å lage fantastiske oppfinnelser for å komme inn på høyt profilerte skoler, noe hun ikke har lykkes med enda.

Hennes nye oppfinnelse er en Kree-detektor, som hun mener kommer til å løse de største problemene i byen, og kanskje i verden.

En natt når hun er ute å leter etter Kree-gjenstander finner hun en liten grønn kule, som viser seg å være The Nightstone.

Dagen etterpå, under en gymnastikktime, blir Lunella distrahert av denne mystiske gjenstanden mens hun spiller kanonball. Når læreren tar The Nightstone fra Lunella og spinner den på fingeren som om det var en helt vanlig ball, åpnes en portal til en tid fra flere millioner år siden, og noen kommer seg gjennom.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Huck #1

Lunella viser sin kunnskap på skolen (Illustrasjon: Natacha Bustos/Marvel Comics).
Lunella viser sin kunnskap på skolen (Illustrasjon: Natacha Bustos/Marvel Comics).

En fargerik tegneserie for barn

Moon Girl and Devil Dinosaur #1 er skrevet av Brandon Montclare (Chaos War:Chaos King, Eerie Comics) og Amy Reeder (Batwoman 2011-2015, Creepy Comics, Vol. 1).

Det er to forfattere som ikke har så mye i sin portfolio og det kan merkes i denne utgaven, ved at det er lite karakteroppbygging og lite dybde.

Dessverre gjør dette til at jeg ikke ble investert i historien Montclare og Reeder vil fortelle.

En liten, men viktig sidehistorie i denne tegneserien gjør serien veldig rotete. Det er tydelig at denne serien er for de yngre leserne, og ved hjelp av de fargerike tegningene av Natacha Bustos (Spider-Woman 2014-2015) forsterkes dette.

Tegningene er veldig pene, men det er mangel på detalj, både i bakgrunnen og i ansikt, som fører til at tegningene ikke ser levendes ut og de mister en del sjarm.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Superman: American Alien #1

Moon Boy og Devil Dinosaur (Illustrasjon: Natacha Bustos/Marvel Comics).
Moon Boy og Devil Dinosaur (Illustrasjon: Natacha Bustos/Marvel Comics).

Jack Kirbys: Devil Dinosaur

Som nevnt tidligere er det også en sidehistorie som finner sted i en tid rett før menneskets evolusjon blomstrer, og det primitive mennesket lever sammen med Jordens tidligere rase, dinosaurer.

Her møter man en primitiv rase som holder på med en hellig ofring-seremoni som blir avbrutt av Moon Boy og Devil Dinosaur.

Dette baserer seg på selveste Jack Kirbys (Amazing Spider-Man 1963-1998, Avengers 1963-1996) serie: Devil Dinosaur fra 1978, hvor Moon Boy og den rødfargede T-Rexen, Devil Dinosaur sammen sloss mot kjempeedderkopper, romvesener og The Small Folk, ledet av krigsherren Seven Scars.

Dette er en mer kjent historie fra en høyt profilert tegneserieskaper, som var veldig populær i sin tid. Dessverre lever ikke denne nye serien opp til Kirbys fantastiske historie, og det virker som at hele serien skal basere seg på det nyetablerte forholdet mellom Moon Girl og Devil Dinosaur i nåtidens New York.

Noe som gjorde Kirbys historie bra var at den tok plass i en verden hvor dinosaurer fortsatt levde.

Men å plassere en svær, rød, kjøttetende dinosaur midt i Manhattan fungerer ikke for meg, og jeg ser ikke hvordan plottet skal utvikle seg videre.

Skal Avengers komme å stoppe Devil Dinosaur?

LES OGSÅ: Anmeldelse: Klaus #1

Gymlæreren åpner en portal til fortiden (Illustrasjon: Natacha Bustos/Marvel Comics).
Gymlæreren åpner en portal til fortiden (Illustrasjon: Natacha Bustos/Marvel Comics).

Ikke helt solgt

For å summere opp er dette en tegneserie fra Marvel som er skrevet og tegnet av personer som er litt mindre kjente, og som har tatt på seg en oppgave om å nyskape en tidligere suksess.

Serien er helt grei, og det er tydelig at den er ment for barn. Det er lite dybde i serien, noe som jeg personlig trenger for å bli interessert nok til å følge med videre.

Det som utmerker seg i denne serien derimot er Moon Girl. Skaperne klart å gi henne litt dybde og karakteren kan dermed appellere til unge som sliter på skolen fordi de er smarte og holder seg mest for seg selv, noe som gir serien en liten pluss i margen.

Alt i alt en helt grei serie, men det skal litt til for å nå opp til Kirbys nivå.

Se Sunniva og Mads diskutere Moon Girl og Devil Dinosaur #1 her:


Siste podcaster

    Anbefalte artikler