Adventurers League

This content has been archived. It may no longer be relevant

Først i Skandinavia

Marte Haugsbø som arbeider på butikken Outland i Bergen er den første i Skandinavia til å arrangere offisiell spilling av rollespillet Dungeons and Dragons. En tidlig morgen var Marte innom Med Gandalf til Galaksen for å fortelle om nettopp dette.

Hvorfor begynte du med dette?

Det var egentlig fordi jeg så at vi arrangerte veldige mye kortspill på Outland, og det er helt greit det, men vi ønsket også å fronte rollespill i butikken på et vis. Derfor lette jeg rundt å rundt og det viste seg at Wizards har en offisiell sanksjonert Adventurers League, som du kan komme og spille i butikker. Du får også utdelt eventyr fra Wizards som du bruker. De kaller det sesonger av eventyr som omfatter spesifikke deler av Dungeons og Dragons lore som du kan laste ned og så kommer du å spiller med tilfeldige mennesker i butikken.

Hva inspirerte deg til å gjøre dette her?

Vanskelig å si, men jeg har spilt rollespill ganske lenge. Jeg er sånn godt over middels interessert i rollespill og jeg tenkte det måtte være en eller annen måte for oss å få til å gjøre noe rollespill-relatert i butikken. Vi var litt skeptiske i begynnelsen, men det har vist seg å fungere over all forventing.

Marte Haugsbø besøker Studentradioen i Bergen en tidlig morgen (Foto: Karina Sterzel)

Stor pågang

Outland måtte ta i bruk forhåndspåmeldinger ettersom det viste seg at interessen i Bergen var ganske stor og arrangementet på lørdagene har blitt fullbooket relativt raskt. Men av alle de tusenvis av kjente rollespillene; hvorfor valgte de ut akkurat den femte utgaven av Dungeons and Dragons fremfor andre rollespill som Pathfinder?

Fifth edition er veldig tilgjengelig, og det er veldig lett å sette seg inn i. De har gjort en veldig god jobb med å strømlinjeforme spillet slik at det er lett for nybegynnere å begynne. Du trenger egentlig ikke noen som helst erfaring fra rollespill for å sette deg ned å spille Dungeons and Dragons fifth edition, i tillegg gis det vekk 140 sider gratis pdf av Players Handbook (spillmanualen) på nettsiden. Man trenger ikke å kjøpe noe får å komme inn i det engang.

Her prøver Raymond og Andreas seg ut på D&D på kvarteret- Foto: Karina Sterzel
Her prøver Raymond og Andreas seg ut på D&D på kvarteret (Foto: Karina Sterzel)

Rollespill vokser

Men det er jo ikke bare interessen for D&D som har vokst. Interesse for andre rollespill som Pathfinder, Call of Cthulhu, Dragon Age og Star Wars:Edge of the Empire har også vokst de siste årene.

Hvorfor tror du det har blitt så populært med rollespill i det siste?

Vi ser en renessanse av nerdekultur generelt. Da alle disse tegneseriefilmene begynte å blir populært, og fantasynørderi ble stort for mange år siden med Ringenes Herre, har det egentlig bare ballet på seg.  Jeg tror folk er veldige nysgjerrige på det og når det er mindre teit å være nerdete er det  lavere terskel for folk som har prøvd lenge eller hatt lyst til å prøve og ikke har tørt.

Høres det å spille rollespill interessant ut? Da kan du ta turen ned til Outland for å prøve!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler