Drikkeleker: fandom style!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Alkohol, i en form eller annen, er ofte et sentralt tema innenfor fabelprosa. I neste ukes sending av Med Gandalf til Galaksen snakket vi om alkohol, og i den sammenheng kom vi over at flere av de mange drikkelekene som finnes, eksisterer i en versjon som er laget rundt våre favorittserier og filmer.

Premisset for en drikkelek er enkelt: smell på filmen eller TV serien, ha det gøy, og se hvem som står oppreist når herligheten er over.

Ringenes Herre

Et kjapt Google-søk finner fort frem til to drikkeleker som florerer på nettet knyttet til Ringenes Herre-filmene. Jeg har valgt meg ut den som ga flest bildetreff på Google, som jo må bety at det er denne folk flest benytter seg av og deler med side venner.

Denne drikkeleken finner du mange steder på nettet, men det kan se ut som den opprinnelig ble postet av brukeren wuggly-umpTumblr tilbake i 2012. Om det er opphavet vet vi ikke, da bildet ikke er signert av artisten. Men med tanke på hvor mange forskjellige steder man finner det postet på nettet siden, er det trygt å si at dette er en av de mest spredte drikkelekene for Ringenes Herre.

Den vil også sende det rett i bakken før Hobbitene ankommer Lothlórien om du ikke er forsiktig.

Den andre versjonen jeg fant ser ut til å kun eksistere på Pintrest, da jeg ikke kan se at Tumbleren den linker til fremdeles er i funksjon. Noe som er synd, for det er en mer omfattende versjon, som også vil passe bra for de som ikke drikker alkohol. Det er bare til å legge inn et do-forbud under filmen, og se hvem som må krype til korset først!

Harry Potter

Her fant jeg flere forskjellige versjoner, noe som er ganske morsomt hvis du tenker på seriens målgruppe sammenlignet med Ringenes Herre-universets målgruppe. Reddit og Imgur er kjernen til alt godt her, og etter å ha sett lenge på dem endte jeg opp med to forskjellige versjoner som passer godt inn på enhver Harry Potter-fest.

Kanskje har man det like gøy som Ronny har det når han tar turen innom Jimmy Fallon for Harrys 35-årsdag! Se bare her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jmc5rWz9cmY&w=640&h=360]

Av Harry Potter drikkelekene har fu for eksepmel denne, som ble postet på Imgur av brukeren rudekoikoi. Han hevder også å ha laget den selv. Drikkeleken kan benyttes til hvilken som helst av filmene, og det er jo et pluss! Du kan også følge denne linken og laste den ned, så har du den alltid tilgjengelig! Du vet aldri når folk dukker opp for et Harry Potter-maraton!

Her er noen eksempler på ting som gjør at man må ta seg en slurk eller tre:

  • Når Harrys arr gjør vondt.
  • Når Hermine sier noe smart
  • Når Ronny sier noe dumt
  • Noen besvimer eller blir drept
  • Når det er dårlig vær
  • Når noen møter Harry for første gang

Dette er bare de generelle tingene man må drikke for, som kan gjelde for alle filmene. Listen har også spesifikke ting for hver av de åtte filmene, så uansett hvilken av filmene du vil se så kan man lage en lek ut av det.

Hvis du har lyst til å gjøre det enda mer sosialt enn å bare se på filmene, hva med en brettspillversjon? Du finner to forskjellige brettspillorienterte drikkeleker postet på Reddit, men kun én av dem i såpass stor størrelse at den kan lastes ned og printes i format som passer perfekt til å lage ditt eget spillebrett. Se bare her:

Men hva med. . .

Er favoritten Firefly? Eller Doctor Who? Hva med Supernatural? Det må da være noen som har laget drikkeleker basert på Supernatural-episoder. Sam og Dean drikker øl langs veien og unngår å snakke om følelsene sine er jo noe som man kan finne i så godt som hver eneste episode, og er i hvert fall verdt en megaslurk!

Det korte svaret her er: ja! Selvfølgelig finnes det utallige drikkeleker der ute; så mange at du kan ha en ny hver helg og sikkert ikke gjenta den samme i løpet av hele semesteret. Enda bedre, noen fantastiske sjeler på Pintrest har samlet dem sammen for oss her og her!

Og helt til slutt, for de som er redd vi promoterer helsefarlig drikking. La meg berolige med at alle disse blir minst like gøy om man drikker vann, brus, juice eller hvilken som helst annen alkoholfri drikke. Bytt bare ut shots med hele glass, og lås døren til do. Hvem holder lengst? Hvem trenger voksenbleier? Og hvem viser nye sider av seg selv ved å dirke opp dodøren mens dere andre er opptatt med å få hverandre til å le så man tisser på seg?

Uansett hva du drikker: ha det gøy, stay safe, og bottoms up!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler