Rage Quit: Kresne og bortskjemte gamere

This content has been archived. It may no longer be relevant

I likhet med film, så har spilljournalister ofte også med en score i anmeldelse sin, og i det siste har man sett mye høye tall. Det er rett og slett en god periode å være en gamer. Jeg vil ikke gå inn på hele greien med journalister som blir betalt for å gi spill høyere tall. For å være ærlig, det bryr jeg meg ikke så mye om. Det er bullshit og ingen må gjøre det. FERDIG!

Det jeg irriterer meg grønn over, er folk som anser spill med under syv i score som et dårlig kjøp. Hva er poenget med en score som går fra en til ti, hvis man bare bryr deg om de siste fire?

Subjektivt er nøkkelordet!

Alt dette begynte da jeg hørte om folk som avbestiller sin forhåndsbestilling av Star Wars Battlefront på grunn av at det fikk varierende poeng. Med det så mener jeg at det fikk under åtte av enkelte sider. HVA? Er det virkelig ikke godt nok? Hvis folk tror at et spill som har fått karakter seks ikke er verd å betale for, så er du en bortskjemt hipster-tulling.

Noe av gleden med å prøve spill av varierende kvalitet er jo at man setter mer pris på de virkelig gode. I tillegg, så har de “dårlige” spillene garantert et eller flere aspekt ved seg som er spennende. Kanskje de har en sinnsykt godt soundtrack eller en spennende puzzle. Dessuten, man MÅ huske på at en anmeldelse er supersubjektivt, og uansett hvor flink og nøytral en anmelder prøver å være, så kan man aldri være 100 prosent upartisk.

Et spill som kan være en syver for en, kan være en tier for en annen. For å ta et superrelevant eksempel, så er jeg ekstremt uenig i at Fallout 4 får full pott av mange sider. For min del er det spillet en syver, kanskje svak åtte. Jeg syns det er et bra spill, men ikke det beste spillet EVAAHH!

Hva man IKKE skal gjøre!

Okay, kanskje du har en litt stram økonomi, eller du bare vil sikre deg de beste spillene. Hva gjør du? Jeg kan fortelle deg hva du IKKE gjør: Basere valget av spill på et tall gitt av en tilfeldig dude eller dumme rykter lest på nettet. Det er bare tull. VÆR SMART!

Gå på Youtube eller Twitch og se på litt gameplay fra spillet du ønsker deg. Finn deg en anmelder du vet liker de samme typen spill som du og HØR på hva han eller hun sier. Drit i det tilfeldige tallet de setter på spillet. Hvis du absolutt skal se på det, bruk det KUN som en pekepinn. Dette er kanskje en bagatell, men det er viktig å si likevell!

Nå skal jeg spille alle de “dårlige” spillene jeg eier. PEACE!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler