Intervju: Kakkmaddafakka

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bass og vokal i Kakkmaddafakka, Stian Sævig, har knapt rukket å sette seg ned i stolen før han må ut med alle kallenavnene han har fått.

– Det siste er Sti-Cobra. Før det var det blant annet Black Mamba og Michael Ballack. Vi har en greie i bandet hvor det er om å gjøre å ha flest kallenavn, så den med flest kallenavn er den kuleste.

Villere i sør

Kakkmaddafakka har etter hvert opplevd stor suksess i utlandet og har en stor fanskare i blant annet Tyskland og Mexico.

– Hva er den største forskjellen mellom å spille i Norge for norsk publikum og å spille utenlands?

– Jeg har en teori om at jo lenger sør du kommer, jo villere blir du. Jo lenger nord du kommer, jo mer høflig er du. Norsk publikum er veldig høflige, men er ikke like flinke til å danse som de er i Spania. Mens i Spania er de frekkere og spør om å få plekter og diverse.

– Hva er det beste med å være artist fra Bergen?

– Man blir jo fort akseptert. Jeg har aldri hatt noen utdanning, men det har vært greit siden jeg har spilt i band. Da er du likevel en av de kule gutta.

Galapagos heter singelen bandet slapp for en uke siden.

– Det er en veldig komplisert låt. Hvis du ser på teksten er den veldig dyp. Det er veldig mye du kan lære av denne låten.

Mer voksne

– Har dere opplevd et skift i musikkstilen gjennom årene dere har holdt på?

– Ja, man kan si vi har blitt mer voksne etter hvert. På det første albumet var vi bare tenåringer. Alle instrumenter sprikte i alle retninger. Etter hvert har det blitt mer streit, og vi har aldri vært mer ordentlig enn vi er nå.

Når vi spør Stian om den beste låten de har laget må han tenke litt før han svarer låten Gangsta og at de aldri har fått laget en slags ny Gangsta-låt da den er vanskelig å kopiere.

Kakkmaddafakka spiller på USF Verftet på lørdag klokken 20:30.

– Det blir annnerledes, samtidig som vi beholder den gamle sjarmen. Vi har øvd inn et nytt sett denne gangen som blir veldig bra. Dere kommer til å se ekstra mye glede fra oss også, for vi kommer til å ha det ekstra gøy.

Hør hele intervjuet med Stian Sævig fra Kakkmaddafakka her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/231827731″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler