Restaurantanmeldelse: Samrabthai

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tidligere i høst åpnet restauranten Samrabthai dørene i Olav Kyrres Gate 28. Denne nye thairestauranten befinner seg i samme segment som Alléhjørnet og Kroathai, med en klassisk thai-meny og mulighet for take-away til en overkommelig pris for et studentbudsjett. Jeg og Anine besøkte restauranten en tidlig tirsdag ettermiddag for å finne ut av hvordan Samrabthai plasserer seg i spekteret av Bergens thairestauranter.

Førsteinntrykket av Samrabthai er ikke det beste da vinduet ved inngangen er fyllt opp med voksliknende versjoner av rettene. Inngangspartiet gir det hele et udelikat preg, men restauranten ellers står i sterk kontrast til dette. I andre etasje kommer man inn i et nyoppusset og hyggelig restaurantlokale som minner lite om det usjarmerende inngangspartiet.

Vi var litt skeptiske til restauranten før vi gikk inn, men fikk oss en stor overraskelse! (Foto:Anine Johnsen)
Vi var litt skeptiske til restauranten før vi gikk inn, men fikk oss en stor overraskelse! (Foto:Anine Johnsen).

Menyen på Samrabthai er en man kan kjenne igjen dersom man er glad i thailandsk mat, selv om Anine påpeker at mange av navnene ikke nødvendigvis er like kjent som beskrivelsen som hører til. Restauranten har et virkelig bredt utvalg av nudelretter, wok, karri og thaisupper. Av momenter som skiller seg ut fra andre likende steder har Samrabthai et bredere utvalg av sjømat, oppgitt som stedets spesialiteter.

De aller fleste hovedrettene ligger på 150 kr med kylling eller svin og 160 kr med biff eller skalldyr. Sjømat-spesialitetene koster for det meste opp mot 190 kr, selv om enkelte retter ligger enda høyere. Forrettene koster alle 70 kr.

Restauranten har også en alternativ meny med “vanlige” retter som pizza, hamburger og moules frites. Vi la raskt fra oss denne menyen, og var enige om at den egentlig er helt unødvendig på et sted som til og med har “thai” i navnet. Om du går på Samrabthai er det sannsynligvis for å spise thaimat. Det er i alle fall det du burde gjøre.

Hør hele vår anmeldelse av Samrabthai her:

Anines forrett, friterte kongereker med søt chillisaus (Foto: Anine Johnsen)
Anines forrett, friterte kongereker med søt chillisaus (Foto: Anine Johnsen)

Ordinære forretter

Vi valgte begge å prøve to klassiske forretter før vi gikk videre på nudler og karri. Anine spiste Goong choob pang tod, frityrstekte kongereker med sweet chilisaus til 70 kr, mens Truls spiste Gai satay, satay-kylling med peanøttsaus til 70 kr.

Begge forrettene var verken mer eller mindre enn ordinære. Salaten som serveres med var ikke spesielt spennende, selv om dette ikke nødvendigvis er problematisk. Både kongerekene og kyllingen var likevel litt kjedelige, og omtrent det man forventer av en enkelt forrett på en enkel thairestaurant.

Truls sin forrett (Foto: Truls Lier)
Truls sin forrett (Foto: Truls Lier)

Imponerende hovedretter

Da forrettene ikke imponerte var det særdeles gledelig at begge hovedretter var langt over forventningene, både med tanke på prisnivå og den utrolig raske serveringen.

Anine spiste Pad prik gaeng daeng, kylling i rød karri med grønnsaker, til 150 kr. En rett hun er veldig glad i, og Anine påpeker at dette er av de bedre røde karriene hun har spist ute i Bergen. Den er fint servert med gode farger, og er akkurat så sterk som den skal være etter Anines smak.

Truls spiste Phad raat naa mi grob, stekte risnudler med sitrongress, chili og biff, til 160 kr. Retten var behagelig da risnudlene gir en lett følelse og lar grønnsakene slippe fint frem. Den er likevel ikke forsiktig på noen måte. Chilien gir den god styrke, som etter min smak er akkurat passe. Den er veldig tydelig når du tar en bit, men blir ikke hengende igjen for lenge slik at man også kan nyte variasjonen i smaker ved retten.

Phad thaien som jeg har spist ved et tidligere besøk på stedet underbygger også at Samrabthai virkelig kan servere velsmakende, raske og godt komponerte thairetter.

Hovedrettene var helt passe middagsstørrelse (Foto: Anine Johnsen)
Hovedrettene var helt passe middagsstørrelse (Foto: Anine Johnsen)

Samrabthai er akkurat det restauranten bør være. Dette er ikke et sted som serverer luksus eller thaimat langt utenom det vanlige, men det er heller ikke det man behøver eller forventer når man går hit. Servicen er det heller ikke noe å si på, med en ung, hyggelig og oppmerksom kelner som er på fra første stund. Et raskt lunsjmåltid eller en middag som ikke trenger å tømme lommeboka er akkurat det Samrabthai tilbyr, og det er også det jeg ønsker meg av et slikt sted. Det er vel verdt et besøk, selv om vi nok hadde prioritert hovedrettene foran de enkle forrettene.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler