Anmeldelse: Bare Vestland

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den siste tiden har det vært mye snakk om «Bare Vestland», som visstnok skal vise hva det norske vestlandet har å by på i tapasform. Anine og undertegnede måtte finne ut hva all oppstyret var om og dro til restauranten med høye forventninger.

Hærlig røykt svineknoke (Foto: Anine Johnson)
Herlig røykt svineknoke (Foto: Anine Johnsen).

Du finner Bare Vestland i kjellerlokalene til Matbørsen med inngang fra Vågsallmenningen. Lokalet vi kom inn i var lunt og koselig med design inspirert av en typisk norsk bondegård.  Alt var gjennomført  til ytterste detalj med rustede stållamper og vann servert i store gamle ølflasker.

Menyen var ikke større enn én A4 side og det var listet opp ca. 20 småretter på menyen preget av sesongbetonte råvarer. Av erfaring består en liten meny av bedre råvarer og da ofte bedre mat, så våre forventinger fortsatte å stige. Konseptet hos Bare Vestland var at du skulle bestille 2 – 4 retter per person som du delte med resten av bordet. Nesten hver rett ligger rett under hundrelappen. Anine og jeg endte opp med 5 retter på deling.

Brød og smør (35,-)

Den første retten eller «tilbehøret» vi fikk servert var et herlig surdeigsbrød sammen med smør laget på geitemelk med tilsatt bacon. Selv Anine som egentlig ikke spiser smør syntes dette var fantastisk.

Hvis smør hadde smakt slik hele tiden, så hadde jeg jo spist det! – Anine

Roastbiff med remulade (Foto: Anine Johnson)
Roastbiff med remulade (Foto: Anine Johnsen).

Røykt svineknoke m/ salat, løk, rømme og persilleolje (95,-)

Rett nummer to kan beskrives som en kald salat med kålrot og reddik, som er vendt i rømme. Kjøttet smakte herlig og var utrolig mørt, med en rik røktsmak. Hele retten var perfekt komponert, hvor de neste rettene visner nærmest i forhold til denne. Dette var helt klart en av favorittene.

Roastbiff m/ løk, remulade og frø (95,-)

Som tredje rett får vi servert roastbiff. Retten ser svært delikat ut, med flotte farger i rosa og grønt som så svært spennende ut. Kjøttet smakte godt og var passelig rødt inni. Men dessverre var det for mange syrlig komponenter som syltet løk, syrlig remulade og sylteagurk.
Dette ødela litt av mat-opplevelsen og hele retten smakte hakket for surt.

Øl og kjøttgryte perfekt til en kald høstdag (Foto: Anine Johnoson)
Øl og kjøttgryte perfekt til en kald høstdag (Foto: Anine Johnosen).

Øl og kjøttgryte (85,-)

Mot slutten fikk vi servert en slags suppe eller gryte laget av Bergens Hansa øl, kjøtt og rotgrønnsaker. Gryten smakte fantastisk. Den hadde en kraftig, men balansert smak som passet  perfekt til en kald høstdag. Anine og jeg var enige om at suppen blir servert i en fin liten porsjon, og at den kanskje kan bli litt for heftig i store mengder. Dette er noe vi håper å kunne lage selv til høsten, kanskje som en forrett!

Blåskjell m/ chili og urter (85,-)

Begge oss anmeldere er svært glad i blåskjell, men dessverre skuffet Bare Vestland litt her. Blåskjellene ble kjedelige i forhold til de andre spennende rettene vi hadde fått servert. Her må det ha blitt laget blåskjell på den klassiske måten. Blåskjellene smakte godt og de smakte blåskjell, men det var «bare blåskjell». Vi hadde litt større forventninger.

Blåskjell med hvitløk og chili (Foto: Anine Johnson)
Blåskjell med hvitløk og chili (Foto: Anine Johnsen).

Studentvennlig

Anine og jeg valgte fem retter som vi spleiset på. Rettene som vi delte på ble servert i passelige porsjoner. Vi kan trygt si vi endte opp med å nærmest rulle ut fra restauranten, så nok mat for pengene får du. Vi betalte kun 197 kroner per person for fem retter, noe som overrasket oss da det vi fikk servert var av så god kvalitet at vi forventet en høyere regning.

Bare Vestland levde virkelig opp til forventningene. Vi fikk fantastiske retter anbefalt av servitører som virkelig kjenner til menyen, vinen og hvordan alt fungerer sammen.

Vi i Ettersmak vil absolutt anbefale alle studenter å ta seg en tur til Bare Vestland fremfor andre restauranter som kanskje virker billigere og mer studentvennlig. Vi tror du vil ende opp med å betale like mye på Bare Vestland som en annen restaurant, men da istedenfor sitte igjen med en bedre mat-opplevelse.

Hør hele anmeldelsen her:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler