Intervju: Jonas Alaska

This content has been archived. It may no longer be relevant

Akustisk konge?

Jonas Alaska er kjent for sine fengende og sjarmerende låter. I våres kom han ut med albumet Younger og anskaffet seg med denne platen en yngre fanskare. Albumet forteller historier om den vanskelige og ydmyke tenåringsforelskelsen, angst og en ulovlig ungdomstid. Siden platen ble sluppet har det vært mye spilling i hele sommeren og hele september, forteller han.

Alaska er en konge på akustisk. Den 13. juli slapp han en akustisk versjon av Younger-albumet som heter Younger-Alone. Den inneholder blant annet låtene Paper Plane og Becky som allerede er kjempestore hitter.

– Jeg spiller ganske mye i det formatet (akustisk), litt fordi at da er det flere plasser å spille.

Han forteller videre at hans skriveprosess foregår for det meste alene med gitaren. Tanken bak platen var at det skulle være en demo. Platen skulle først og fremst gi en “skissete” følelse, akkurat som om jeg kunne spilt det inn selv hjemme i stua.

Jonas Alaska live i studio hos Plutopop. (Foto: Julie Sanner Lindbom)
Jonas Alaska live i studio hos Plutopop. (Foto: Julie Sanner Lindbom)

New York, New York

Alaska har turnert og gjort support for Sondre Lerche og reiste med han i USA. Alaska forteller oss at det var en opplevelse å få være med Lerche og sier at det på mange måter virket som om Lerche hadde en større fanskare i USA enn det han hadde her hjemme.

– Hvis han ville kunne han hatt allsang på alle låtene sine.

Som support fikk han sjansen til å møte et nytt publikum. Til tross for at det var i nettopp New York han spilte inn Younger, følte han fortsatt at han var på amerikanernes “turf”. Han forteller oss at han ble usikker på ordvalg og tenkte plutselig over grammatikk. Han ser på det nå som en veldig god opplevelse og han lærte mye av det.

En jungel

Jonas Alaska har i løpet de tre siste årene med turneer opplevd en hel del. Den rareste konsertopplevelsen han har hatt var i Liverpool. Han var fersk ut av skolen og skulle spille konsert. Midt i forsamlingen var det noen i publikum som hadde kledd seg ut som jungelfolk. De løp rundt med spyd og skremte folk.

– Mens jeg spiller Oktober var det folk som løp rundt å skrek “wræh”.

Hør intervjuet med Jonas Alaska og live låt under:

Jonas Alaska spiller på Ole Bull Scene i morgen, 03.10. kl. 21.00

Anbefalte artikler