Ukens anbefaling: Slaptop – Sunrise

This content has been archived. It may no longer be relevant

Slaptop er en DJ fra San Francisco som virkelig er i vinden om dagen. Som mange andre elektroniske artister har Slaptop spilt instrumenter – først piano, så trommer i rockeband og soulband. Han har nylig holdt konsert i nettopp San Francisco, Chicago og New York. Han har sluppet en del singler og gjort noen remixer det siste halvannet året, men det var Sunrise han for alvor slo gjennom med i fjor sommer. Det er likevel dessverre ikke en sang alle på vorset ditt kjenner godt til.

Sunrise var på FIFA 15-soundtracket som antageligvis hjalp Slaptop med litt publisitet. Det er den klart mest kjente sangen til Slaptop, og fort også den hittil beste. Det som gjør sangen er denne blåseren som går igjen og som er blitt veldig vanlig innenfor denne sjangeren. Trompeter hånd i hånd med elektroniske beats er ofte en skuddsikker slagplan for god stemning. Sammen med en morsom rytme (og tekst!) gjør disse elementene Sunrise til en gøy låt.

DJ-en er frittalende i de få intervjuene han har gitt. Mest interessant er meningene hans om tropical house-sjangeren som er stor om dagen. Han har uttalt at han ikke liker utviklingen, og kaller den “gimmicky”. Videre gjør han det klart at han ikke “later som” når han lager musikk, og han tror tropical house er ferdig snart. Likevel går han med på at det er noe ironisk å uttale det ettersom han selv har noen elementer fra tropical house i musikken sin, men han håper den melodiske stilen han selv prøver å hente fra tropical house består.

Slaptop har nylig sluppet en ny singel, Walls, og har lovet å komme med flere låter på løpende bånd de neste månedene. Nå har han også begynt å jobbe med ulike vokalister, som er annerledes fra det han har gjort hittil hvor han har stått for all vokal selv. Det er altså spennende tider i vente for Slaptop og vi i Plutopop gleder oss til nye utgivelser. Frem til den tid hører vi altså på Sunrise! Gjør det samme som oss, du finner link til sangen nederst.

Her kan du høre Plutopop snakke om Sunrise i dagens sending:

Anbefalte artikler