Restaurantanmeldelse: Cyclo

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den asiatiske restauranten Cyclo ligger i Olav Kyrresgate 28, i nærheten av Det Akademiske Kvarter i Bergen sentrum. Restauranten har en visjon om å ha det beste fra den fjerne østen samlet under et tak. Dette stedet kombinerer en bred sushi-meny med en rekke andre klassiske forretter. Hovedrettene baserer seg på det japanske, thailandske og vietnamesiske kjøkken.

Jeg og Hanne Mørch besøkte restauranten klokken fem en mandags ettermiddag, og selv på dette tidspunktet ble bordene i det stilrent møblerte lokalet raskt fylt opp. Vi ble møtt av en hyggelig og oppmerksom betjening som var raskt på plass uten å være overivrige.

Spicy og balansert

Spicy Barbeque Pork med sukkererter, paprika, løk og purreløk (Foto: Hanne Mørch)
Spicy Barbeque Pork med sukkererter, paprika, løk og purreløk (Foto: Hanne Mørch).

Hanne bestemte seg for å prøve en av hovedrettene på menyen og gikk for Spicy Barbeque Pork til 175 kr. Hovedrettene lå alle på mellom 170 kr og 190 kr. Retten besto av sprøstekt marinert svinekjøtt i barbequesaus, og ble servert med sukkererter, paprika, løk og purreløk med ris som tilbehør. Begge var enige om at retten var god i sterkhetsskalaen, selv om vi vanligvis ikke er helt enige om hvor sterke asiatiske gryter bør være. Dette er med andre ord en rett de fleste kan bestille uten at smaken blir for svak i styrke eller for intens. Det å bite i de tørkede chili som serveres med retten var riktignok ikke noen heldig opplevelse.

Kjøttet var perfekt stekt og marinert, og der andre liknende retter kan være i overkant fritert, var svinekjøttet her akkurat passelig. Hanne satt også pris på å få servert risen ved siden av slik at mengden selv kunne tilpasses. Grønnsaksvalget var ikke det mest spennende ved retten, men fungerte likevel fint i samspill med saus og kjøtt. Helhetsinntrykket var intet mindre enn veldig godt.

Hør hele besøket jeg og Hanne hadde på Cyclo her:

Velkomponert og enkelt

Maki Party Combo med laks, tunfisk og fritert scampi (Foto: Hanne Mørch).
Maki Party Combo med laks, tunfisk og fritert scampi. (Foto: Hanne Mørch).

Jeg valgte å prøve sushien på Cyclo og gikk for Maki Party Combo til 195 kr. Kombinasjonene med sushi koster her mellom 195 kr og 235 kr, og enkeltruller ligger på (med et unntak) mellom 75 kr og 90 kr.

Maki party combo var på tilsammen 18 biter, og besto av 3 ruller med henholdsvis tunfisk, laks og fritert scampi. Alle tre makiene var godt komponerte ruller med god balanse mellom fisk, grønnsaker og ris. Noe av det kjedeligste jeg vet er når man får en makirull hvor smakene overdøves av for mye ris. Men Cyclo treffer blink med kun et tynt lag med ris. Smakene er enkle og rene, og bruken av chilimajones, som noen ganger kan overta et helt sushimåltid, er ikke for dominerende.

Makirullene er riktignok ganske like seg i mellom, hvor det gjerne kunne vært mer variasjon i den serverte kombinasjonen. Man kan riktignok ikke forvente å få de mest eksperimentelle variantene i en slik rett, men likevel skulle jeg gjerne ønske meg litt mer utfordrende smaker. Dersom du er erfaren med sushi vil jeg derfor anbefale å istedenfor prøve deg frem blant de mange andre makirullene som også er på menyen.

Bergens beste?

Det er altså all grunn til å besøke Cyclo både for et sushimåltid, en thailandsk- eller vietnamesisk middag. Smakene er balanserte, betjeningen er hyggelig og stedet føles både avslappet og levende. Prisnivået er heller ikke så annerledes fra andre asiatiske restauranter i samme sjikt, og kvaliteten oppleves som hakket høyere enn hos naturlige konkurrenter.

Jeg er ikke redd for å mene at Cyclo er Bergens beste på asiatisk mat.

Siste podcaster

   

   

   

   

   

   

   

  Anbefalte artikler