Stemningsrapport: Den Elleville Festen VII

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den Elleville Festen har blitt en av Bergens største happenings innenfor musikk og kultur de siste årene. Det er et sted hvor musikkglade mennesker kommer, både for å oppdage nye artister, men også få med seg “gamle” favoritter. Musikk av høy kvalitet er i fokus, noe som virkelig blir lagt merke til. Her følger noen små anmeldelser av et knippe av konsertene vi fikk med oss.

dePresno

dePresno hadde æren av å åpne årets fest og leverte ganske bra. Vi ble som forventet først servert singelen Forever, hans nye låt I Missed Out og coveret av Catch The Wind. På slutten kom dePresno opp med et mer eksperimentelt cover av The Weeknd sin låt Can’t Feel My Face. Dette coveret kunne gått bedre, men det fikk opp stemningen som gjerne var det viktigste.

Hør lydklipp her:

The Megaphonic Thrift

Finnes det i det hele tatt noe så tidsriktig som en fusjon av revitalisert 2015-støypop, og pulserende elektroniske partier á Oneohthrix Point Never, forent av komposisjonskonseptet bestillingsverkSammen med Emil Nikolaisen fra Serena Maneesh og Young Dreams’ Njål Paulsberg, som tok med seg hvert sitt spisebord dekket med ledninger og synther, leverte de et suggerende, sonisk teppe fra første til siste tone. Materialet de sammen har utviklet, bar preg av at dette er The Megaphonic Thrift med skruhjelp fra Nikolaisen og Paulsberg, ikke et fullendt samarbeidsprosjekt om å skape noe nytt. Selv om Nikolaisen tidvis plukket opp gitaren, brøt de aldri lydmuren, men til tross for lav intensitet i de virtuose oppbygningpartiene ble opplevelsen altoppslukende etter noen få kjedsommelige sekunder i første del av settet.

Bendik

Som en av headlinerne på årets elleville fest, var Bendik en av de det ble satt en del forventninger til. Til vår begeistring innfridde hun disse og mer til. Bendik er en av de artistene som virkelig klarer å få frem en helt spesiell stemning ved å synge på norsk. Til tross for de såre tekstene tok hun virkelig av på Den Elleville Festen denne helgen. Energien som ble fremført på scenen føltes nesten som å være på, ja, en skikkelig heftig rockekonsert. Lysene og sceneshowet var til å få bakoversveis av.

Hjerteslag

En sjarmerende guttegjeng entret scenen på Røkeriet. Da de tidligere slapp debutalbumet sitt i vår ble de sammenlignet med flere store artister, blant annet John Olav Nilsen og Joy Division(!). Med fengende rytmer og gitarspill får de frem den gode indie-følelsen som minner en om sommerflørt, bål på stranden og Corona i hånden. På låta “Papirsvaner” ble det til og med allsang.

Hør lydklipp her:

Hester V75

Det er tydelig at folk har sperret opp øynene for denne gjengen fra det bugnende hip-hopmiljøet i Bergen, for stemningen var allerede kokende da ungguttene i Hester V75 entret scenen. Den gjengglorifiserende låten Secta fikk hele dansegulvet til å føle at de var en del av rapgruppen, og siste spiker i hesteskoen ble slått inn med en forrykende gjesteopptreden fra sandvikstraveren Simon Alejandro. Med smale solbriller, hvite t-skjorter og tunge beats signert David Grytten, leverte hestene altså et solid løp på Sardinen-scene lørdag kveld.

Arif

Den talentfulle Oslo-rapperen Arif tok Sardinen med storm. Han kjører en god stil og fremfører låtene med mye energi. Til tross for et mildt irriterende lydhorn etter hver sang klarte han å holde entusiasmen blant fansen oppe under hele konserten. Spesielt ble det bra liv når han fremførte hittene “Sulten” og “Flammer”, som nok har fått sin gang på P3 det siste året.

Hør lydklipp her:

$ushi X Kobe

Onge $ushimane X Kobe Wan Kenobi avsluttet festen med et brak fra ti over halv tre. De startet med å takke alle som hadde holdt ut helt til da. Stemningen var fortsatt på topp i Sardinen, og det ble mye hopping og dansing. Alle de mest kjente låtene var med, bortsett fra Wadadadeng som de dessverre har sluttet å spille live. Den nye låten Tenker Feil, tidligere ukens låt på Studentradioen i Bergen, skapte spesielt stor stemning og guttene i joggebukse fikset en verdig avslutning på Den Elleville Festen.

Hør lydklipp her:

Alt i alt var det en flott opplevelse å være på Den Elleville Festen VII på USF Verftet. Festen kan oppsummeres med svært god stemning blant publikum, mye dansing, mye alkohol, god burger utenfor Verftet og flinke artister som alle leverte varene. Plutopop har lite å utsette på denne utgaven og har allerede startet nedtellingen til neste fest!

Anbefalte artikler