Skåber-effekten

This content has been archived. It may no longer be relevant

I filmen Wendyeffekten blir vi introdusert til Bølers svarte økonomi, og hvordan denne økonomien står overfor et crack når bankieren som styrer alt plutselig forsvinner. Dette er en stjernespekket komedie med kjente navn som Linn Skåber, Morten Ramm, Christian Skolmen, Kristoffer Hivju og Bjarte Tjøstheim. Linn Skåber spiller hovedrollen som luksusprostituerte Wendy, og i den anledning tok Kinosyndromet en prat med henne.

Kjenner seg ikke igjen

På spørsmål om hun kan beskrive rollefiguren sin, sier Skåber at Wendy er ganske gangster som får til det hun gjør. Lykken for Wendy ville være å ligge på en hvit strand å være rik. Dette er derimot ikke noe Skåber selv kunne tenke seg.

– Jeg tror rikdom kan være fryktelig kjedelig.

 – Jeg tror det å ligge på en strand med en piña colada kan være noe av det kjedeligste som finnes hvis du heller kan være i en by og kose deg med en is og kule venner

Til tross for at Skåber ikke kjenner seg igjen i rollefiguren sin, hadde hun det gøy da hun forberedte seg til filmen.

– Jeg gikk rundt på gata og forsøkte å tørre å være litt vrikkete og nydelig og svaiete. Og så måtte jeg prøve hvordan det var å tenke at man var deiligst i verden og tørre å svaie ryggen og vrikke på rumpa i korte skjørt.

I tillegg til å gå rundt på gaten og svaie, satte Skåber seg inn i rollen på andre måter også:

– Jeg går inn og forsøker å finne dette mennesket og finne noen sårbarheter. Det er alltid lurt å tenke hva man har lyst til å skjule. Det syns som oftest ikke i filmen, men jeg vet at det er der.

Sexscener er ikke noe problem

I Wendyeffekten spiller Linn Skåber Bølers eneste luksusprostituerte. Dette innebærer naturlig nok mange intime scener. Skåber syns ikke slike scener er noe problem å spille inn.

– Nei, det er ganske gøy det altså. Det er litt flaut, da. Fordi det er jo liksom med kompisene mine og sånn. Det som er fint er at begge to er like flaue. Vi kan bare stå og rødme litt sånn: he, he, he, skal vi begynne, da? Ja, vi får bare begynne.

Linn Skåber synes ikke sexscener er noe problem. Foto: SF Norge AS.
Linn Skåber syns ikke sexscener er noe problem. (Foto: SF Norge AS)

I tillegg mener Skåber at sånne ting på film er mer praktisk enn det man tror. Når man jobber med fire kameraer og gutter i slitte bukser føler hun at hun gjør en jobb slik som alle andre.

– Når vi er ferdige er det sånn: jaja, okey, da er vi ferdig, skal vi ta en kaffe?

På spørsmål om det er enklere for henne å spille prostituert fordi hun er komiker, svarer hun at det ikke stemmer. Hun mener det er enklere for henne å spille prostituert fordi hun er skuespiller, og at som skuespiller er det mange andre ting som er mye flauere å spille inn enn sexscener. Det er mye følelser du skal hente fram, og det kan være flauere enn helt konkrete fysiske scener.

–  Sånne sexscener kan være like lett som å spise en brødskive, egentlig.

Kler seg ut som tenåringsgutt

De nærmeste fremtidsplanene til Skåber består av å være dommer i Norske Talenter, og å skrive en tv-serie. Til slutt spøker hun med at hun skal vel bare gå å se på seg selv på kino.

– Neida, jeg gjør ikke det altså, men sist gang når Staying Alive gikk måtte jeg ha med meg sønnen min fordi han hadde ikke sett den. Da syns jeg det var så flaut at jeg satt og så på film med meg selv, så jeg måtte kle meg ut som en 14 år gammel gutt som satt i salen.

Wendyeffekten er regissert av Ole Endresen og har premiere fredag 11. september. Se traileren her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hvx8Fn5JSnI&w=640&h=360]

Siste podcaster

Anbefalte artikler