Toy Story 4

Lekene er tilbake for et siste eventyr som passer bra for de fleste små og store ©2018 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Lekene er tilbake i et eventyr som viderefører suksessen til de tre foregående filmene med glans. Som i de andre filmene så takles tunge tema med en humor som Pixar virkelig har klart å finpusse til gull. En god dose nostalgi for de eldste og en kjekk film for de yngste. Animasjonen er helt nydelig å se på, og som er godt utnyttet i hele filmen.

Vi følger Woody, mens han fortsatt, litt utilpass, prøver å finne sin mening i livet nå som Andy er blitt for gammel for han. Som en av lekene til Bonnie må han tilvende seg livet som en annenrangs leke, noe han føler seg overkvalifisert til – han vil noe mer. Når Bonnie på første skoledag får seg en ny venn, finner han sin mening med livet i å ivareta og holde liv i denne nye vennen – noe som skal vise seg å være vanskeligere enn forventet. De ender opp på en biltur full av uventede hendelser, og et fantastisk og actionfylt eventyr -i kjent Pixar stil. Karakterene man møter på veien er alle godt utformet og skaper en dybde i verdenen som Pixar er eksperter på.

Når de roter seg inn i en antikkbutikk på leting etter gamle kjente, får man en følelse av å ha falt inn i en skrekkfilm. Det holdes akkurat lett nok til å ikke helt skremme livet av de minste, men har man skrekk for dukker bør man ha med seg en god hånd å holde i. Antikkbutikken er også estetisk veldig nydelig, og det er lett å glemme at dette er en animasjonsfilm.

Selv om noe av humoren ikke er for alle, og noe av historien er litt klisjé, så er filmen vel verdt det. De har klart å lage en veldig god siste film i serien, og det føles som en velfortjent slutt på et 24 år langt leke-eventyr. Vel verdt pengene å se den på kino.

 

Siste podcaster

Anbefalte artikler