The Babadook: Anmeldelse

This content has been archived. It may no longer be relevant

Filmen handler om en alenemor som har mistet sin ektemann i en bilulykke 7 år før filmens handling. Hun strever med å balansere en hektisk jobb, sitt ulydige barn og hennes egne traumer som følge av ektemannens død. En dag snubler hun og sønnen over en mystisk barnebok om et monster som bryter seg inn i folk sine hjem, og boken har et løfte; “You can’t get rid of the Babadook”.

Sen utgivelse

Norge er faktisk en av de siste landene i verden til å distribuere denne filmen på kino. “The Babadook” kom egentlig ut i mai 2014 i Australia, og hadde til og med visning på Sundance filmfestival så tidlig som i januar 2014, så den har hatt tid til å skaffe seg litt av et rykte, men er den så skummel som man skulle tro?

Det er mye bra å si om “The Babadook”. Det er bra manus, den har en sterk atmosfære og den har en god estetikk som gjør den veldig stilig å se på. Skuespillet er bra, selv fra den da 7 år gamle Noah Wiseman, en lettelse ettersom at barneskuespillere lett kan utgjøre det kvalitetsmessige bristepunktet i skrekkfilmer.

"You can't get rid of the Babadook" (Foto: Another World Entertainment Norway AS).
“You can’t get rid of the Babadook” (Foto: Another World Entertainment Norway AS).

Dessverre syntes jeg ikke at filmen var fullt så skummel som den kunne ha vært. Til tider beveger historien seg litt for raskt, spesielt i filmens konklusjon, men til tross for dette var den aldri uengasjerende. Jeg vil si at det egentlig ikke var et eneste kjedelig øyeblikk i filmen, noe som gjorde det til en høyst underholdende opplevelse.

Fersk regissør

Filmen er skrevet og regissert av skuespilleren Jennifer Kent. Dette er den første spillefilmen hun har laget, noe overraskende ettersom at dette er en film som tilsynelatende ser ut til å være laget av noen med mye erfaring. Kent gir uttrykk for å være en person med god forståelse for spenning, og et godt øye for stilige visuelle uttrykk.

Dette er en underholdende grøsser som engasjerer, men alt i alt ikke den skumleste filmen dette året (eller fjoråret for den saks skyld).

Filmen kommer ut i Norge fredag, 30. oktober. Om du vil ha en gøy start på din halloween-helg så anbefaler jeg at du får med deg “The Babadook”.

https://www.youtube.com/watch?v=szaLnKNWC-U

Anbefalte artikler