Blodig nytt fra AHS: Hotel

This content has been archived. It may no longer be relevant

I høst kan vi vente oss den femte sesongen av den amerikanske TV-serien American Horror Story, og produsentene lover oss bloddryppende grøss og gru.

For deg som ikke er kjent med American Horror Story, fungerer det altså slik at hver sesong av serien tar for seg en ny skrekkhistorie. De samme skuespillerne er med, men de spiller forskjellige karakterer i nye historier. Sesongene som har kommet ut til nå er: Murder House, Asylum, Coven og Freak Show.

Hotel tar for seg, ja, du gjettet det, et hotell. Men dette er på ingen måte et vanlig, uskyldig hotell. Fortellingen tar for seg hva som skjedde på hotellet Chateau Marmont, og alle de merkelige, skumle skapningene som bodde der.

Hotellet i serien heter Hotel Cortez. Hovedkarakteren er en velstående primadonna ved navn Elizabeth som lever på et kosthold utelukkende av blod og sex. Nei, hun er ikke en vampyr, men det sies at hennes ti identiske barn er. Hun er lidenskapelig opptatt at kunst, mote og mennesker, og hun er også eieren av hotellet. I følge Ryan Murphy, seriens regissør, har hun en djevelsk plan som skal avsløres allerede i første episode av sesongen.

Store deler av seriens fans ble svært skuffet da de fikk høre at Jessica Lange, en av seriens mest populære skuespillere, har bestemt seg for å gi seg i serien og at hun dermed ikke er med i den nye sesongen. Til gjengjeld får serien en haug med nye ansikt denne sesongen. Blant annet har Lady Gaga blitt tildelt en av de større rollene, og vi vil også få se skuespillere som Wes Bently, Alexander Skarsgård og Donald Sutherland! Med et godt utgangspunkt i skuespillervalget tror jeg det er trygt å si at kvaliteten på denne sesongen virker lovende.

Frem til nå har det blitt sluppet seks teasertrailere og en hovedtrailer som er nok til å sende gåsehud nedover ryggen på hvem som helst. I traileren får vi se Elizabeth gå nedover en korridor i en lang, hvit brudekjole, og rundt henne er hennes ti barn. Vi får også se glimt av de nye karakterene i serien og andre deler av hotellet. Blant annet et skittent vaskerom, et prikkfritt, hvitt barnerom og flere korridorer hvor gamle hemmeligheter skjuler seg i veggene.

Første episode er nå ute i USA, og blir snart tilgjengelig via strømningstjenester som Netflix. Ikke nok med dette, men den nye sesongen vil og bli sendt på FOX fra 29. oktober, klokken 21:55. Er du klar for å sjekke inn på Hotel Cortez? Det er i hvert fall vi i Kinosyndromet.

https://www.youtube.com/watch?v=6l_HeQyKEOU

Siste podcaster

Anbefalte artikler