Ukens anbefaling: Ciabatta med biff og ferskenpuré

This content has been archived. It may no longer be relevant

Her får du en middag som du enten kan lage enkelt eller litt mer avansert om du har tid til det. Selv laget jeg denne retten med de billigere merkene som First Price-biff og halvstekte ciabatta. Du kan rett og slett gjøre denne retten så luksuriøs eller enkel som du selv ønsker.

Denne oppskriften skal holde til to personer:

Du trenger:

4 ciabatta

300g biff av noe slag

Salt og pepper

Smør til stekning

Ruccola

Rødløk

Cherrytomater

Maldonsalt

 

Ferskenpuré: 

2 Fersken

2 ts Salt

1/2 ts Pepper

1 ts Sukker

1 ss Nøytral olje

Aioli:

2 stk eggeplomme

1/2 ss sitronsaft

1/2 ts dijonsennep

1 båt presset hvitløk

2 dl solsikkeolje

Salt og Pepper

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen romtempererte egg, sitronsaft, sennep og hvitløk. Det er viktig at alle ingrediensene har samme temperatur for å unngå at blandingen skiller seg. Visp kraftig mens du tilsetter olje, du vil se at blandingen tykner.

Smak til med salt og pepper.

Alternativt kan du tilsette litt finhakket chilli, eller kanskje kjøpe aioli på butikken om du velger en enklere retning.

2. Stek ciabatta i ovnen, eller varm dem opp (dette avhenger av hvilken type du har kjøpt).

3. Gni den romtempererte biffen inn med salt og pepper, og stek den på middels til høy varme sammen med smør i stekepannen. Stek biffen ett minutt på hver side. Dersom du ønsker en lite stekt biff kan du allerede nå ta biffen av pannen. Dersom du ønsker en medium stekt biff skrur du av platen etter at biffen har stekt i ett minutt på hver side og lar biffen ligge i pannen to minutter til på hver side, eller fire minutter for en gjennomstekt biff.

La biffen hvile før du skjærer den opp i skiver.

4. Bland sammen fersken, salt, pepper, sukker og olje med en stavmikser til den oppnår ønsket konsistens.

5. Skjær opp ciabattaene og smør på aioli, dryss over ruccola og ha over ferskenpureen. Legg noen biter biff på og ha over opphakkede cherrytomater og rødløk, dryss deretter over litt maldonsalt.

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler