Høyskolen i Bergen fortsatt i startfasen

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Vi gjør alt vi kan for studentene, sier rektor Ole Gunnar Søgnen.

Rektor ved Høgskolen anerkjenner problemene ved Kronstad Campus, og sier det jobbes med løsninger hele tiden. (Foto: Høgskolen i Bergen)

Denne uttalelsen til tross; studentene ved Høgskolen i Bergen sliter fortsatt med for få plasser hvor de kan studere. Mange må ty til støyete ganger og dårlige studieforhold på sakkosekker i biblioteket for å få lest det de skal.

Søgnen erkjenner startproblemene ved Kronstad Campus og kaller de nettopp det. Startproblemer.

– Vi sitter jevnlig i grupper og møter og diskuterer hvordan vi skal forbedre det faglige potensialet til bygget, forteller han.

– Om man kommer tidlig nok, kan man få en plass å sitte

Studentene er forsiktige med å kritisere bygget, men sier at det er vanskelig å finne et sted på Høgskolen hvor man kan sette seg for seg selv og lese etter dagens forelesning.

– Finner du ofte plass å sitte i landskapet?

Et bord og en stol er ofte nok for studentene ved HiB, her i kantinen. (Foto: Mikkel Kvenås)
Et bord og en stol er ofte nok for studentene ved HiB, her i kantinen. (Foto: Mikkel Kvenås)

– På denne tiden av året er det ikke så ille, men rundt jul og vårtider er det nærmest umulig å finne eg en plass å lese, sier en førskolelærerstudent som sitter i kantinen og leser.

– Er det for lite areal i forhold til studenter her?

– Ja, det vil jeg absolutt si.

Studenter på gangen

Høgskolens rektor har lagt merke til kritikken og sier at det jobbes med løsninger hele tiden.

Da bygget ble åpnet i fjor kom det klager på at det ikke fantes lesesaler. Studentene studerte i ganger og på biblioteket, mens grupperommene ble booket av lærere som ikke tok rommene i bruk.

Rektor er ikke enig i det.

Kaffetrapp-problemet har nå blit hansket med.
Kaffetrapp-problemet har nå blitt tatt hånd om (Foto: Skjermdump/Facebook).

– Det er for tidlig å si at ting ikke går bra så tidlig i året, sier Søgnen.

Han minner om at alt var nytt da de åpnet dørene for første gang på denne tiden i fjor, og etterlyser tålmodighet fra studentene.

Endrede ønsker

Tidligere undersøkelser av høgskolestudenter hadde i forkant av byggingen av Kronstad Campus vist at studentene ikke ønsket lesesaler. At dette har blitt et tema igjen nå synes han er merkelig.

– Jeg har selv lagt ned lesesaler på Nygård fordi det viste seg i samtaler med Studentersamfunnet og ved å studere bruken av lesesaler, at studentene ved HiB ikke var interessert i den tradisjonelle lesesalen.

Kaffeflekktrapp fjernet

En ting rektor kan slå i bordet med er i hvert fall at han har fjernet den beryktede kaffeflekktrappa.

I Facebook-gruppen “Var dette så lurt da, HiB?”, hvor studentene fant småting som ikke var som de skulle på HiB, ble det lagt ut et bilde av en kaffetilsølt trappeoppgang.

– Fra det nye semesteret har vi lagt nytt dekke på trappen, så dette blir ikke noe problem lenger, sier Ole Gunnar Søgnen.

Siste podcaster

  • Nyhetsuka 03.05.2019.
    I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.

Anbefalte artikler