Spillelisten uke 35

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: Sushi X Kobe – Tenker feil

Onge $ushimane og Kobe-wan Kenobi er to rappere fra Bergen by. Guttene har sluppet to nye singler nå i sommer, blant annet låten “Tenker Feil”. Tidligere i år ga $ushi og Kobe ut EP-en Japan, og de har i sommer hatt konsert på blant annet Roskilde-festivalen og Slottsfjell. Ha øynene åpne hvis du vil høre mer fet og energisk bergensrap fra disse guttene.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/214674916″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Frøy – There Was a Bird

Den dype og fyldige stemmen til bergensbaserte Frøy har sjarmert seg til A-lista i Studentradioen denne uken. Vi håper på mer i fremtiden fra Frøy, men nøyer oss til nå med denne vakre kjærlighetssangen. Vi i Trigger Bergen har i hvert fall lyst å gifte oss med denne jenta!

EL VY – Return to the Moon

Hvis du synes denne låta minner deg mistenkelig mye om The National, er ikke det så rart. EL VY er nemlig vokalist i The National, Batt Berningers nye sideprosjekt. Han har fått med seg Bert Knopf fra Ramona Falls, og resultatet minner om The National slik de hørtes ut på deres første album, Alligator. Litt mer up-tempo, litt mindre deprimerende og veldig, veldig bra! Vi krysser fingrene for at dette ikke kun er et politisk stunt fra Berninger, for dette vil vi høre mer av!

Ezra Furman – Restless Years

Unggutten fra Chicago ga ut albumet Perpetual Motion People i sommer, der kan du blant annet høre låten “Restless Years”. Ezra Furman & The Boyfriends besøkte Slottfjell i år, og forlot festivalen med terningkast 5 fra P3.  Han ble av P3 beskrevet som en “sårbar, selvsikker stjerne”. Sjekk ut resten av albumet til Furman hvis du vil høre mer av denne indie folk- og oldschool-inspirerte artisten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/193884753″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Adam Tensta – Let me

Denne svenske rapperen vant prisen for beste Dance/Hiphop/Soul album i 2008 i de svenske prisutdelingene for musikk, og har siden klatret seg opp i musikkverdenen. Den samfunnskritiske rapperen ga nettopp ut albumet The Empty. Sjekk ut mer av Adam Tensta hvis du er sulten på forfriskende melankolsk rap.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191723187″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

DRÅPE – Pie in the Sky

Dette bandets musikk har blitt beskrevet som en fargerik shoegaze, vektløs drømmepop, sol og kjærlighet – eller som de selv kaller det: pop. Den nye singelen til DRÅPE, “Pie in the Sky”, kan høres ut som den er inspirert av det danske bandet Mew. I hvert fall liker vi det vi hører. Trigger approves!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/217805389″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

AnnaMelina – Inga Andra Namn

Den svenske P3-yndlingen AnnaMelina skriver og produserer all musikken sin selv, men det er allikevel ikke noe å si på lydbildet. Multitalentet var booket til Way Out West-festivalen, og spilte der til strålende kritikker fra svensk musikkpresse i sommer. Hun har sluppet mange singler i det siste, så her er det bare å følge med på SoundCloud hvis du er keen på å høre mer chill svensk R’n’B.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207091238″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Følg spillelisten på Spotify her:

Anbefalte artikler