Marvel satser nå på Netflix

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er ikke lenger en overraskelse at Marvel sitter i forsetet når det kommer til å produsere store blockbustere som gjør det særdeles bra i billettlukene. Helt siden Iron Man kom i 2008 har Marvel hatt et jerngrep om publikum, og Marvel har hatt en stor rolle når det kommer til kinoinntekter de siste årene. Men nå ekspanderer Marvel, og de har begynt å satse på nye medier: nemlig streaming.

Agents of S.H.I.E.L.D som pilotprosjekt

Det begynte i 2013, i etterkant av storfilmen The Avengers. Regissør Joss Whedon skapte, sammen med Jed Whedon og Maurissa Tancharoen, ABC-serien Agents of S.H.I.E.L.D med Clark Gregg (kjent som Agent Phil Coulson fra The Avengers) i hovedrollen. Å komme i kjølvannet av en av de største filmene vi har sett på lenge er ikke enkelt. Fansens forhåpninger var skyhøye og seertallene på premieren speilet også dette. Likevel ble mange skuffet over TV-serien og seertallene falt fra ca. 12 millioner til i overkant av 5 millioner.

Det gikk altså litt galt for Agents of S.H.I.E.L.D, og jeg tror jeg vet hvorfor. Som vi vet er tradisjonell TV på vei ut, i hvert fall når det gjelder målgruppen som Marvel prøver å nå med TV-serien. Det å treffe et tradisjonelt TV-publikum er altså skadelig for publikumstallene. Dette tror jeg også Marvel har innsett selv, og de har dermed endret på tilnærmingsmåten til TV. Og det har de gjort på en strålende måte!

Daredevil setter heretter standarden

10. april lanserte streamingtjenesten Netflix en 13-episoders serie basert på Marvel-tegneserien Daredevil, og serien var en stor hit. Ikke bare traff Marvel publikummet sitt der publikummet ønsket, men de gjorde også en annen genistrek: dette er ikke en TV-serie for en koselig familekveld en tirsdags ettermiddag. Denne serien har skitt under neglene og plenty med åpne sår. Man får se vold på kloss hold fra en helt som er mer menneskelig enn super. Daredevil er origin-historien om Matt Murdock aka Daredevil, og han spilles av Charlie Cox. Hans superkraft ligger i sansene hans. Han ble blind som svært ung, og dette har gjort at blant annet hørselen hans har utviklet seg til superhørsel. Men han er fremdeles bare menneskelig, og dette er et aspekt som hittil har manglet litt hos Marvel.

Charlie Cox spiller Matt Murdock: advokat om dagen, Daredevil om natten (Foto: Marvel/Netflix/Skjermdump)
Charlie Cox spiller Matt Murdock: advokat om dagen, Daredevil om natten (Foto: Marvel/Netflix/Skjermdump)

Alt ble altså gjort rett denne gangen. Ikke bare har Marvel laget en utrolig bra TV-serie som er helt rett for sitt publikum, men de traff publikum også nøyaktig der de befant seg: nemlig på internett og Netflix. Og jeg kan glede alle med at ikke bare har Daredevil blitt fornyet til en ny sesong, men dette er også den første av hele fire serier som Marvel skal lage i samarbeid med Netflix. Jeg gleder meg til å se hva Marvel kommer med videre.

Se traileren til Daredevil her:


Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

Anbefalte artikler