Ønsker flere faddere

This content has been archived. It may no longer be relevant

Du husker kanskje din første uke som student, eller i verste fall deler av den? Uken hvor du som ny student ble introdusert for studentbyen Bergen, universitet eller høgskolen, og ikke minst til nye medstudenter og fremtidige bestevenner. Uken som utfordret deg til å ta sjanser, kanskje dumme deg litt ut, og ikke minst ga deg hysteriske minner for resten av livet. Nemlig fadderuken!

Vi er ikke mange månedene unna den årlige fadderuken, og rekruttering og planlegging er godt i gang hos de fleste høgskoler og universiteter, også i Bergen. Det ligger mye arbeid bak en slik fadderuke, og det er viktig at studenter stiller opp for at resultatet skal bli best mulig.

Vi i Studentmorgen var så heldige å få Kristine Hallerud Akselsen og Vebjørn Granum Kjersheim fra Fadderstyret på HF på besøk, da vi ville høre hvordan det står til med organiseringen av årets uke.

Kris og Veb radio
Kristine Hallerud Akselsen og Vebjørn Granum Kjersheim på besøk hos Studentmorgen mandag 27. april. De ønsker at flere melder seg som faddere. (Foto: Kornelia Minsaas)

Hvorfor bli fadder?

Vebjørn forteller oss at som fadder kan man få mange goder tilbake. For eksempel får man en goodiebag hvis man verver to faddere. Det er også egne arrangement for de frivillige fadderne, som fadderlunsj og evalueringsmiddag.

Han har også selv vært fadder, og satt stor pris på disse godene. Å være fadder er utrolig gøy, og er absolutt ikke like slitsomt som folk tror. Man tenker kanskje det er en tøff jobb å holde styr på en gruppe ferskiser på 20-40 stykker, men det er overraskende enkelt, og ikke minst spennende. Man blir en del av gruppen, og får være med på all moroa selv.

For å kunne bli fadder må man på først delta på fadderkurs hvor man får en innføring i hvordan man kan være en best mulig fadder og leder for gruppen. Hvordan skal man ta i mot studentene? Hva skal man gjøre? Hva skal man si? Hva gjør man i ulike situasjoner? De fleste fadderstyrene holder også fadderkurs og kick-off helgen før fadderuken er i gang.

Utfordre deg selv, bli en leder og skap gode minner!

Man får mye igjen av å være fadder. Man utvikler lederegenskaper ved å lede fadderbarna; som å løse konflikter eller takle utfordringer og stress. Man veileder ferske, nysgjerrige studenter som er sultne på hva Bergen har å tilby. Selv knytter man nye bånd, både med studenter og medfaddere, og kan få venner man har livet ut. I tillegg blir man mer orientert og kjent med sin egen utdanningsinstitusjon og hva den har å tilby.

Når vi spør Vebjørn og Kristine om deres beste minner fra fadderuken, er det lite nøling:

Jeg hadde en veldig morsom kveld på pub-til-pub første gang, her i Bergen. Det var et arrangement som knyttet guppen vår tett sammen, på mange måter. Til tross for en del alkohol, så var det ikke det som sto sentralt. Det var det at vi gikk rundt og hadde det hyggelig sammen i Bergen by, forteller Vebjørn.

Kristine samtykker, men forklarer at grilling i parken også var veldig gøy.

Følg ditt fadderstyre på sosiale medier

Lurer du på noe mer om hvordan det er å være fadder? De fleste fadderukene, både ved UiB, HiB, BI og NHH, har egne Facebook-arrangement, som er svært enkle å finne. Bergens fadderordninger er også aktive på sosiale medier, da de holder konkurranser og poster spennende innlegg. Det er med andre ord bare til å søke opp din fadderuke på sosiale medier!

Hør hele intervjuet her:

Anbefalte artikler