Derbi barceloní

This content has been archived. It may no longer be relevant

De to Barcelona-lagene innehar rekorden for flest antall derbyer i La Ligas historie, og til tross for at Espanyol har levert sporadisk gode sesonger, har FC Barcelona alltid vært størst i byen. På de siste 70 årene har de blå og hvite kun havnet foran Barça ved tre anledninger. Heller ikke i 2014/2015-sesongen vil lillebror tukte den mektige storebroren i ligaen.

Middelhavsfarer

Espanyol ligger trygt plassert i ingenmannsland på tabellen. Per dags dato er det ti poeng opp til Europa League-kvalifisering og 14 poeng til Getafe på nedrykk. Etter å ha endt på 14. plass i fjorårets sesong er årets niende plass en positiv overraskelse for Sergio González og hans mannskap. Den siste tiden har laget vist prov på god defensiv organisering, og har kun sluppet inn tre mål på seks kamper. Hjemme på Estadi Cornelià-El Prat er Espanyol sterke, og lag som Atletico Madrid, Athletic Club Bilbao og Real Sociedad har måttet dra hjem uten å ha scoret mål.

Spissene Felipe Caicedo og den tidligere Barcelona-spilleren, Sergio García, har gjort sakene meget godt og har 20 mål mellom seg denne sesongen. 31 åringen var den eneste Espanyol-spilleren som fant nettmaskene i 5-1-kampen mellom klubbene på Camp Nou tidligere i år. Med elleve mål og syv assist, er hjemmelaget helt avhengig av en Sergio García i form, dersom det skal bli poeng på lørdag.

“Vi vil ikke slappe av før sesongen er slutt”
– Espanyol-spiss Sergio Garcia.

Potensiell trippel

Mens sesongen i stor grad er over for Espanyol, lever den i aller høyeste grad for byrival Barcelona. Med kun fire poengtap på sine siste 37 kamper, kan Luis Enrique gjøre som Guardiola i 2008/2009 og vinne La Liga, Copa del Rey og Champions League på samme sesong.

Den siste tiden har i det hele tatt vært en eneste opptur for Barcelona. I La Liga har de slått både Valencia og Real Madrid på Camp Nou, mens de i Champions League har slått ut både Manchester City og Paris Saint Germain på svært imponerende vis.

En kommer ikke utenom Neymar, Suárez og Messi på topp, som bare virker å bli bedre og bedre for hver eneste omgang med fotball som spilles. David Luiz som ble hentet til PSG for 50 millioner euro, var aldri i nærheten av å klare og hanskes med den offensive trioen. Dersom Espanyol skal ha håp om poeng må midtstopperne Hector Moreno og Alvaro González demme opp for Barças giftige angrep.

Spådom

Ikke siden 2008 har Espanyol gått seirende ut av el Derbi barceloní. Ingen av lagene har skader på sentrale spillere, til tross for at Andres Iniesta fikk en liten kjenning og ble byttet ut i pausen i Champions League-oppgjøret mot PSG i midtuken. Barcelona er inne i en god stim og det er veldig få forsvarsfirere som gleder seg til kamp mot lagets offensive trio. Når Espanyol i tillegg kun har æren å spille for, bør dette bli en solid borteseier.

Det er dog et byderby, og disse kampene lever alltid sitt eget liv. Med 40 000 gale tilskuere på Estadi Cornelià-El Prat, kan det likevel bli hett for et Barcelona-lag med et tøft kampprogram som kjemper på flere fronter. Til tross for den store påkjenningen, vil neppe Luis Enrique vende tilbake til gamle synder og benke noen av spillerne i den offensive stjernetrioen.

Lagoppstillinger:

Espanyol (4-4-2): Casilla – Arbilla, González, Moreno, Fuentes – Vázquez, Abraham, Cañas, Sevilla – García, Caicedo.
Barcelona (4-3-3): Bravo – Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.

Kampstart: Lørdag 16.00
Sendes på: CMore

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler