Ukens anbefaling: Kremet pasta med spinat og sitronkylling

This content has been archived. It may no longer be relevant

Spinat er blitt en ny favoritt på mitt kjøkken. Den er et friskt og deilig supplement i de fleste retter, men kanskje spesielt i varianter av kremet pasta. Da gjør det heller ikke noe at spinat er noe av det sunneste du kan spise, eller at det er enkelt å bruke opp i suppe, smoothier eller på brødskiva om du ikke bruker en hel pakke av gangen.

Denne pastaretten kombinerer noen av mine personlige favoritter; aromasopp, sitronstekt kylling og spinat, i en rask og enkel middag.

Dette trenger du til 2 porsjoner:

 • 2 stk. kyllingfilet
 • ½ sitron
 • 200 gram spagetti
 • 2 dl crème fraîche
 • Ca. 200 gram sopp, for eksempel aromasopp
 • ½ rødløk, finhakket
 • 3 stk. hvitløksfedd, finhakket
 • 1 stk. chili, finhakket
 • Ca. 150 gram frisk spinat
 • Salt, pepper og parmesan (om du har)

Slik gjør du:

Begynn med pastaen som kokes som anvist på pakken. Jeg bruker spagetti eller tagliatelle til denne retten, men de fleste typer pasta fungerer. Når pastaen nærmer seg ferdig begynner du på sausen.

Fres hvitløk, rødløk og chili i litt olivenolje. Ha deretter soppen, som er delt i mellomstore biter, i panna i et par minutter før du tilsetter 1,5 dl creme fraiche og pepper. Rør det sammen med innholdet i panna raskt og ikke la for mye væske koke bort. Bland sausen inn i pastaen og ha eventuelt litt ekstra olivenolje eller pepper.

Deretter steker du kyllingfiletene.

Krydre kyllingen med salt og pepper, og om du er ekstra glad i hvitløk kan du også dele et hvitløksfedd i to og gni inn filetene med det. Brun kyllingfiletene i 2 minutter på høy varme og press så saften fra en kvart sitron over. Skru deretter ned plata og la kyllingen ettersteke på middels-lav varme under lokk i opp mot 10 minutter.

Mens kyllingen ettersteker gjør du klar spinaten.

Den friske spinaten kan serveres rå. Det er også godt å steke den kjapt i litt olje eller smør, gjerne sammen med litt hvitløk og rødløk som freses rask før du har i spinaten. Bruk gjerne en wokpanne. Det viktigste er at spinaten ikke stekes for lenge, da faller den sammen og blir vassen. Ett minutt er vanligvis nok.

Server retten i tre lag med pasta som base og spinaten oppå som en seng for kyllingen. Om du som meg er i overkant glad i sitron kan du presse litt sitronsaft over retten før du topper med pepper og parmesan.

God middag!

Siste podcaster

  Anbefalte artikler