Hjemme hos: Magnus Tenold

This content has been archived. It may no longer be relevant

Oppskrift ligger nederst i saken.

Vi i Ettersmak er alltid på jakt etter å besøke studenter som kanskje ikke er så flink til å lage mat, som nettopp vi kan hjelpe. Samtidig ønsker vi å besøke matentusiaster som kan glede oss, og andre studenter, med sin kokkelering. Denne uken tok Truls Lier og jeg turen til Danmarksplass for å besøke markedsføringsstudenten Magnus Tenold, som ser på seg selv som en stor matentusiast.

– Jeg liker veldig godt mat, og ser på meg selv som en liten hobbykokk. Jeg lager mange retter som inneholder ris eller pasta, samtidig som jeg er veldig glad i en skikkelig burger.

Hør hele introduksjonen til Magnus her:

Velfylte kjøkkenskap

Magnus Tenold bor i et klassisk bofellesskap med to andre personer, hvor alle tre deler ett felles kjøkken. Og som alle vet krever dette diktatorisk struktur på kjøkkenet. Han har, som sikkert mange andre studenter, sin egen hylle til vanlige tørrvarer som for eksempel krydder, pasta, mel, samtidig som han har en egen plass i kjøleskapet.

Til tross for dårlig plass, disker Magnus opp med et imponerende utvalg i krydderhyllen sin, med blant annet akasiehonning, tørket chiliflak, spisskummen og havsalt. Dette kan høres dyrt ut for den vanlige studenten i gata, men her er det viktig å huske på at dette er tørrvarer som har lang holdbarhet og som kan brukes i et hav av forskjellige retter.

– Jarlsberg er Rolls Royce blant andre typer oster som for eksempel Norvegia eller Synnøve, punktum, sier Magnus bastant.

Hvilke spennende råvarer Magnus hadde i sitt kjøleskap derimot, kan du høre i lydklippet under:

Skapet med det rare i. (Foto: Morten Joki Haukeberg)
Skapet med det rare i. (Foto: Morten Joki Haukeberg)

Favorittpasta

Truls og jeg hadde ikke bare tenkt til å snoke i skuffer og skap, Magnus skulle også vise oss sin favoritt pastarett, nemlig hans egen versjon på Pasta Bolognese. I hans versjon finner man blant annet pastaskruer av fullkorn, og denne gangen brukte Magnus kjøttdeig av svin, noe som er magert og godt. Magnus satte i gang med matlagingen, og noe av det første han gjorde var å finne frem alle ingrediensene som han skulle bruke. Dette varmer et gammelt kokkehjerte, fordi en viktig del av matlaging er nettopp planlegging, struktur og kontroll. Et annet godt tips han overrasket med, var at han tok vare på pastavannet han hadde brukt til å koke pasta med. Dette brukte han som en ingrediens for å lage sin tomatsaus i retten.

Magnus i matlagingsmodus:

Råvarene som Magnus brukte i sin rett. (Foto: Morten Joki Haukeberg)
Råvarene som Magnus brukte i sin rett. (Foto: Morten Joki Haukeberg)

Smak og lukt i fin harmoni

Mens Magnus rundet av sin pastarett, gikk Truls og jeg rundt på kjøkkenet og nøt de fine luktene som spredde seg i luften. Ikke spesielt overraskende, så likte vi den spenstige versjonen på Pasta Bolognese som Magnus hadde tryllet frem. Truls poengterte at den tørkede chilien Magnus hadde brukt i retten, gjorde hele forskjellen. For min del, likte jeg godt at Magnus ikke hadde en for væskete saus i sin Pasta Bolognese. For meg er det viktig at pastaen ikke bader i saus, men heller ligger som et fint lag utenpå sausen.

Hør hvordan det smakte her:

Til slutt spurte vi Magnus om han hadde noen tips å komme med til andre matglade personer:

– Planleggingen er alfa og omega, for eksempel kan én kjøttdeig faktisk være to middager. Hold det enkelt, men hold det godt.

Oppskrift på Pasta Bolognese à la Magnus

Til ca. 1 person:
1 halv rødløk
3 fedd hvitløk (bruk mindre om du vil)
halv pakke svinekjøttdeig
2 never fullkornspasta (skruer)
2 skiver Jarlsberg
3 ss tomatpuré
olivenolje
tørkede chiliflak
havsalt og pepper
oregano

1. Hakk opp rødløk og hvitløk i små ønskede biter. Skiv opp Jarlsberg, og kutt disse i strimler

2. Kok opp vann til pastaen med en god dose salt.

3. Kok pastaen til ønsket konsistens, ta vare på pastavannet.

4. Krydre svinekjøttdeigen med salt og pepper både før og under steking. Stek kjøttdeigen på høy varme i olivenolje, når kjøttdeigen begynner å bli gjennomstekt, tilsett løk og ost.

5. Tilsett tomatpuré og la den surre godt inn i kjøttdeigen for å fjerne den litt bitre smaken. Hell i litt og litt pastavann for ønsket konsistens på sausen.

6. Smak til med tørkede chiliflak og oregano.

Pasta Bolognese à la Magnus. (Foto: Morten Joki Haukeberg)
Pasta Bolognese à la Magnus. (Foto: Morten Joki Haukeberg)

Siste podcaster

    Anbefalte artikler