Ukens anbefaling: Minipizza ala-hva-du-har-i-kjøleskapet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Middag kan for mange være et tiltak og nå som eksamensperioden har trådt til for fullt, er det mange som har vanskeligheter med å få i seg sunn og næringsrik mat som metter. Det finnes en rekke med oppskrifter som innebærer ingredienser som krever mye tid, og ikke minst en feit lommebok.

For oss studenter som ikke har så mye å skryte av verken på tid eller ressurser, vil denne minipizza ala hva-du-har-i-kjøleskapet være midt i blinken!

Pizza er noe alle har et forhold til og det er lite som slår en hjemmelagd pizza. Likevel er det for mange som tyr til ferdigkjøpt pizza.

Med denne oppskriften trenger du ikke lenger å måtte ta til takke med Grandiosa eller Big One, når du kan lage dine egne helt fra bunnen av, og som smaker mye bedre også.

Alt du trenger er leftovers av grønnsaker i kjøleskapet ditt, en av mange grunner til å elske denne retten. På denne måten slipper du å måtte pelle av grønnsaker du ikke skulle like, og heller ikke gå til innkjøp av nye.

Slik gjør du:

  • Deigen lages på noen få minutter. Alt du trenger å gjøre er å blande hvetemel med litt gjær og romtemperert vann. Tilsett litt salt, olje og elt deigen før du lar den stå til heving.
  • Etter deigen har hevet er det bare å dele deigen opp i små boller, og kjevle disse ut.
  • Deretter kan man smøre med pizzasaus – tomatpure fungerer fint det også.
  • Så er det bare å fylle på med de toppingene man vil ha – eller har tilgjengelig. Mine favoritter er mais, løk, tomat og kyllingpålegg som jeg skjærer i små biter.

Voilà! Dette kan også bringes med til finere sammenkomster, som for eksempel tapaskvelder. Eller så kan du fryse de ned slik at du har middag klar til senere anledninger.

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler