Ukens anbefaling: Verdens enkleste tom kha gai-suppe

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne ukens anbefaling fra Ettersmak er en suppeoppskrift undertegnede opprinnelig lærte av en venninne for mange år siden, og kun har gjort noen små endringer i etterhvert. Oppskriften er perfekt hvis du er sugen på thaimat, men egentlig ikke har helt ork eller tid.

Dette er nemlig muligens verdens enkleste oppskrift på tom kha gai, og selv om man jukser litt ved å bruke tom kha-paste, smaker den overraskende godt! I tillegg er suppa rask å lage – det hele tar omtrent 30 minutter.

Du trenger: 

Soppen og løken er viktig for suppens gode smak. (Foto: Anine Johnsen)
Soppen og løken er viktig for suppens gode smak. (Foto: Anine Johnsen)
  • Kyllingfilet – ca. 2 stk holder fint
  • Sjampinjong – 4-5 stk litt avhengig av hvor glad du er i sjampinjong
  • To bokser kokosmelk (unngå helst lett-kokosmelk, for da blir suppen tynn og ikke fullt så god på smaken)
  • 1 vanlig løk
  • 1/5 squash
  • ca. 3 ss. tom kha-paste (dette får du ofte kjøpt i butikker hvor du får tak i asiatiske varer, som f.eks. Eksotisk Torg ved Vektertorget)
  • Eggnudler – så mye du vil! Jeg pleier å bruke omtrent en halv pakke
  • En lime
  • 1 ts red curry paste hvis du vil ha en litt sterkere suppe
  • 1 stk paprika om du vil

Slik gjør du:

1. Hell begge boksene med kokosmelk oppi en stor kjele.

2. Fyll begge de tomme boksene med vann og hell vannet oppi kjelen, sånn at du har like mye vann som kokosmelk.

3. Ha oppi ca. tre spiseskjeer tom kha-paste og kok opp under omrøring. Du kan også ha oppi en teskje red curry-paste om du vil ha en litt sterkere suppe.

Kutt opp squash i terninger og ha oppi mot slutten av koketiden. (Foto: Anine Johnsen)
Kutt opp squash i terninger og ha oppi mot slutten av koketiden. (Foto: Anine Johnsen)

4. Mens suppen koker opp, kutter du opp løken og soppen (og evt. også paprika) i biter og har oppi suppa så snart du er ferdig med å kutte det. Husk å røre i suppa!

5. Kutt videre opp kyllingen i passelige biter og ha oppi suppa. Det er viktig at du lar kyllingen koke lenge nok til at den blir gjennomkokt. Dette tar omtrent 10 minutter. Rør jevnlig.

6. Kutt opp squash i terninger og ha oppi suppa mot slutten av koketiden. Denne skal oppi når det er 4-5 minutter igjen så den ikke blir for myk. Kok samtidig nudlene i en kjele for seg.

7. Til slutt kan du smake til suppa med lime. Jeg pleier å servere den med oppkuttede limebåter ved siden av, så man selv kan velge hvor syrlig man vil ha suppa. Det går også an å legge et par limebåter oppi suppa mot slutten, men da er det litt vanskeligere å beregne suppens syrlighet.

8. Ha suppe og nudler sammen oppi tallerkenen og nyt.

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler