Størst spenning i Tyskland

This content has been archived. It may no longer be relevant

Barcelona – Paris Saint Germain

De som hadde håpet på stor spenning til andre kamp i denne kvartfinalen ble nok litt skuffet når Suarez curlet inn 3-1-scoringen i Paris. Flere av de viktigste spillerne var ute i første match, og selv om Zlatan og Verratti nå er tilbake i startoppstillingen, mangler de viktige spillere som Thiago Silva og Thiago Motta. De to førstnevnte stod over første oppgjør med suspensjoner, og begge er nå tilbake og vil gjøre sitt beste for at Paris Saint Germain kan utføre et mirakel på Camp Nou.

Vertene har tilnærmet skadefri tropp, og kun Thomas Vermaelen, som vel aldri blir spilleklar igjen, mangler i utvalget til Luis Enrique. Med hele stjernegalleriet klare for spill har Barcelona tatt over tabelltoppen igjen i Spania og tilnærmet sikret seg avansement i Champions League. Luiz Suarez ser bedre og bedre ut, og det er vanskelig å se hva som skal sørge for at Paris Saint Germain, med Zlatan i spissen, kan ta seg videre på deres bekostning i kveld.

Utgangspunktet

Barcelona har med seg et meget gunstig resultat fra bortekampen og de er også i knallform. Score mål gjør de som regel alltid, noe PSG også vet. De må frem å få scoret de målene de trenger for avansement, og det er mulig det kan bli målrikt i kveldens match hvis de går ut i hundre fra start.

Selv om kampen i seg selv virker avgjort, er det spennende å følge hvordan Zlatan gjør det i et sånt toppoppgjør. Samtidig er det også en kamp mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo hva gjelder toppscorertittelen i årets Champions League, og også her, som i hjemlig serie er Ronaldo foran Messi. Lionel har dette i bakhodet i kveld og vil nok gjøre alt han kan for å få scoret både to og tre mål. Luis Suarez har 6 mål, og er bare tre bak Ronaldo(to bak Messi).

Krystallkulen

Man trenger vel ikke å titte lenge i krystallkulen for å skjønne hva det naturlige utfallet i denne matchen kommer til å bli. Barcelona spiller som de har gjort de siste matchene og vinner også kveldens kamp. 4-2. Lionel Messi i kamp med Ronaldo om toppscorertittel scorer tre, Suarez en og Zlatan og Matuidi scorer for bortelaget.

Forventede lagoppstillinger:

Barcelona: (4-3-3) Ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar

Paris Saint Germain: (4-3-3) Sirigu – Van der Wiel, Luiz, Marquinhos, Maxwell – Verratti, Cabaye, Matuidi – Cavani, Ibrahimovic, Pastore

 

Bayern München – Porto

Når det kommer til dagens to oppgjør i Champions League, var det de færreste som trodde returoppgjøret mellom Bayern München og Porto skulle være det meste spennende. Enda færre hadde trodd at Porto skulle ha Bayern München såpass bakpå som de nå har etter det første oppgjøret. Ricardo Quaresma som i alle år har levd i skyggen av sin noe mer kjente landsmann, Cristiano Ronaldo, scoret to mål i løpet av kampens første ti minutter, og Jackson Martinez sørget for 3-1 etter en redusering først fra Thiago Alcantara.

Mange og store navn mangler fortsatt for Bayern München. På backen mangler Alaba, foran han er Schweinsteiger og Martinez mest sannsynlig ute. De to stjernevingene, Robben og Ribery mangler også, og dette kan være nok til at Bayern ikke klarer å score nok på Porto i kveld.  På bortelaget er det ikke så mange skader, men i første oppgjør fikk begge sidebackene(Alex Sandro og Danilo) gule kort, og må dermed stå over kveldens returoppgjør.

Utgangspunktet

Hjemmelaget må fremover på banen, og vet at det kanskje ikke holder med færre enn fire scoringer i kveld, så sant Porto også scorer mål med sine gode offensive spillere. Nok av fotballfans kommer til å velge dette oppgjøret på tv i kveld, og det er ikke uten grunn. Porto har spilt god fotball så langt i årets Champions League, og har flere matchvinnere fremover på banen.

To av matchvinnerne bakover på banen er dessverre for Portos del ute. Man kan kanskje se det som hell i uhell at når Alex Sandro og Danilo først blir suspendert, så møter de et Bayern München uten Robben og Ribery. Mario Götze og Thomas Müller vet også hvordan det spilles offensiv fotball, og det kommer til og angripes litt ekstra mot Ricardo og Martins Indi som er antatt å ta over de to sideback-plassene.

Utgangspunktet er veldig greit. Bayern München må score minimum to mål mer enn Porto i kveldens oppgjør, og alle vet at de er kapable til det, selv med flere av sine beste spillere ute. Porto har et meget fint utgangspunkt før kveldens oppgjør, og vet at de med mål i kveld har gode muligheter til å slå ut en av de største favorittene til seier i hele turneringen.

Krystallkulen

Dette oppgjøret blir mer spennende enn hva folk antok når trekningen var unnagjort, og det er gode sjanser for enda mer spenning i kveld. Bayern München må score minimum to mål, og i så fall passe på å ikke slippe inn noen. Ekstraomganger ved 3-1-seier, noe som ikke virker helt umulig. Lewandowski scorer to, Lahm ett og Brahimi scorer for Porto. Götze blir nok en gang matchvinner i ekstraomganger.

Forventede lagoppstillinger:

Bayern München: (4-3-3) Neuer – Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat – Alonso, Lahm, Thiago – Müller, Lewndowski, Götze

Porto: (4-3-3) Fabiano – Ricardo, Maicon, Marcano, Martins Indi – Herrera, Casemiro, Oliver Torres – Quaresma, Martinez, Brahimi

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler