Review: Gerrards trofédrøm brast

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: Good ratio

Søndag klokken 16:00 entret Steven Gerrard Wembley som Liverpool-kaptein i FA-cupens semifinaleoppgjør mot Aston Villa. Arsenal var allerede klar for det som potensielt kunne bli en fantastisk finale mellom to spillende lag, med nevnte Gerrard i hovedrollen. Det startet godt for rødtrøyene da de tok ledelsen 1–0 etter 30 minutter, ikke overraskende etter involveringer fra Sterling og Coutinho.

Gerrard skal til USA til sommeren, men før den tid skal han – i sin siste kamp for klubben –  heve FA-cuptroféet. Det var i hvert fall en slik happy-ending media hadde skissert, men med en ny sheriff på dansegulvet ville det seg ikke helt for Liverpool.

Det er ikke utenkelig at materialansvarlig i Aston Villa om 20 år vil fortelle barnebarna om dagen da han måtte bestille boblevester merket med initialene “TS”. Siden 16. februar har Aston Villa gått fra å være blant de sløveste pilene i koggeret til å utgjøre en reell trussel de fleste lag vil slite å hanskes med.

Siden Timothy Alan Sherwood tok over roret i Birmingham-klubben har Christian Benteke reist seg som føniks fra asken. I løpet av ni kamper står han med elleve målpoeng (9+2 mål og assist), hvorpå han i de foregående 20 kampene kun tegnet seg opp for 4+2. Spørsmålet alle stiller seg i Englands nest største by er om kjærlighetshistorien Sherwood-Benteke kan bli sterkere enn Sherwood-Adebayor?

Hederlige nominasjoner

 • Sander Svendsen: Unggutten scorer sine første to mål for Molde denne sesongen, og det mot Aalesund.
 • Åsane: I øyeblikket vestlandets beste lag iført tangotrøyer. Med Brann-vragods Joachim Soltvedt i spissen leder de første divisjon med full pott etter tre kamper. Roald Bruun-Hanssen-effekten?
 • Stoke City: På forblåste Britannia tar Stoke tre poeng mot Southampton, og er med det på god vei mot klubbens poengmessig beste sesong i Premier League.

Ukens nedtur: Aalesund FK

For andre gang i løpet av Tippeligaens tre innledende runder slipper tangotrøyene fra nord-vestlandet inn fem mål i én og samme kamp. Harald Aabrekks mannskap stilte klok av skade mot det ydmykende 5–0 nederlaget for Rosenborg med fem mann i bakre rekke. Mot erkerival – og gullkandidat – Molde FK hjalp det fint lite. De kunne like gjerne satt to mann til bak der. Defensivt var de så dårlig at det neppe hadde utgjort noen større forskjell.

Det er begrenset hvor lenge man kan skylde på tøff motstand, henholdsvis Rosenborg og Molde. Med slikt forsvarsspill og mangel på disiplin i laget er man ikke mer enn tre runder ut i 2015-utgaven av eliteserien før man stokker om på nedrykkskandidatene. Frem mot helgens kamp hjemme mot Tromsø er det nok av arbeid som må legges ned om de i det hele tatt har lyst å stå igjen med ett poeng. Ukens klare nedtur er Aalesund FK.

Uhederlige nominasjoner

 • Adam Federici: Reading var på langt nær noen favoritt i FA-cupsemifinalen mot Arsenal, men den rutinerte keeperen makter egenhendig å sende laget sitt ut med en giganttabbe i sluttsekundene av første ekstraomgang.
 • Saint-Étienne: Starter andre omgang i derbyet mot Lyon med en mann mer og 2–1 ledelse. Makter ikke å hente hjem mer enn ett poeng.
 • Valon Behrami: Hamburger SV står uten seier i Bundesliga på ni kamper. Sveitseren som ble hentet for å stabilisere midtbanen forærer Werder Bremen straffespark i 82. minutt på stillingen 0–0, og pådrar seg i samme slengen rødt kort. Idiot.

 

Siste podcaster

 • Vi elsker å hate

  Det sies at følelsen av å elske er sterkt knyttet til følelsen av å hate – og i Offside er det lite vi elsker mer enn å hate.

  Med pils i blodet og en viss Champions League-kvartfinale ferskt i minnet, byr en Vålerenga/Manchester City-fan og en Lillestrøm/Manchester United-fan på het stemning i studio. Hvorfor er egentlig rivaliseringen mellom klubber så intens?

  Følg oss på Instagram: offside_srib

  I studio: Simon Harbo, Jonathan Broome & Mathias Mæland

Anbefalte artikler