Preview: Inter-Milan

This content has been archived. It may no longer be relevant

Derby Della Madonnina har tradisjonelt sett vært et av fotballverdens største derbyer. Lagene fra samme by deler ikke bare samme stadion, Inter og Milan har tradisjonelt vært to av de beste lagene i Italia. Byderbyene har derfor nesten alltid hatt sportslig betydning, om ikke annet for å ødelegge motstanderens sjanser til å ta seriegull. Akkompagnert av et herlig sportsrivaleri som får fri utfoldelse på tribunen, har disse derbyene alltid vært noe ekstra. Slik er det ikke før søndagens kamp. De to Milano-lagene deler en annen skjebne: Dårlige prestasjoner og kaos.

Kaos i  InterF

Etter en elendig sesongstart fikk Inter ny optimisme før og under juletiden. Den gamle helten Roberto Mancini ble ansatt som trener. I overgangsvinduet viste Inter muskler og spillere som Shaqiri, Podolski, Santon og Brozovic kom inn dørene. Supporterne snakket om at CL-drømmen ikke var ute. Når kalenderen viser midten av april er ståa en helt annen for Inter.

“Mancini har vår fulle støtte.”
– Visepresident Javier Zanetti

Podolski har enda ikke scoret mål, og etter at Mancini la om til 4-3-1-2 får man ikke utnyttet ferdighetene til Shaqiri like godt som på kant. Inter har kun vunnet en av sine siste seks kamper og befinner seg på 10. plass med 41 poeng, bare ett poeng bak Milan. Tidligere i april kunne man lese i Gazzetta Dello Sport at Moratti vurderer å kjøpe klubben tilbake, noe italieneren har gått ut og benektet. Ryktene om at Biesla vil overta for Mancini til sommeren har svirret i flere uker. Til slutt gikk den gamle Inter-helten, og nå visepresident, Javier Zanetti ut og sa at Moratti har full støtte. Hvilket aldri er et godt tegn i fotballverden. Inter seiler altså ikke i medvind før de tar i mot Milan søndag kveld.

Kaos i Milan

Om Inter seiler i motvind, har Milan kantret seilbåten på et gigantisk skjær kaptein Berlusconi og styrmann Inzaghi ikke kommer løs av. Klubben har prestert under par siden september og trusselen om å få sparken har hengt over Inzaghi siden november. I løpet av overgangsvinduet hentet Milan ikke mindre enn seks spillere. Tilvekstene ved navn Destro, Cerci, Suso, Antonelli, Paletta og Bocchetti har imidlertid ikke ført til at Milan har bedret poengfangsten nevneverdig mye. Ni poeng på de siste seks kampene er ikke godt nok for en klubb som alltid bør være i Champions League.

For øyeblikket har jeg viktigere ting på agendaen enn Milan.
– President Silvio Berlusconi

Samtidig som de sportslige prestasjonene uteblir har Milan sine supportere, Curva Sud, fått nok av president Silvio Berlusconi. Supporterne føler at Berlusconi har sviktet klubben og supporterne ved å være så uklar. Høydepunktet kom 20. mars da Curva Sud oppfordret til boikott av hjemmekampen mot Cagliari og kjøp av alt sportsutstyr. Poenget; få Berlusconi til å føle seg like alene som supporterne føler seg. Etter flere år med rykter om at Berlusconi vil selge klubben, virker det nå som Berlusconi har kommet til enighet med et salg av 75 prosent av aksjene til en kinesisk investorgruppe. Forholdet mellom supporterne og Berlusconi er likevel dårlig. Sistnevnte gikk ut i media og sa det var viktigere ting på hans agenda for øyeblikket enn Milan. Curva Sud svarte med å henge opp et nytt banner i kampen mot Sampdoria med følgende beskjed:

Kjære president, for oss er ingenting mer viktig.
– Curva Sud

Årets viktigste kamp

Når Inter- og Milan-spillerne går ut på Giuseppe Meazza, som stadion heter på Inter sine hjemmekamper, er alt glemt. Alt som teller er seier. Dårlige resultater og investeringer samt interne strider, vil være glemt en liten stund for de supportere som får gleden av å feire seier over naboen og erkerivalen søndag. På tampen av en miserabel sesong kan en seier mot byrivalen gi laget, fansen og klubbene sårt tiltrengt energi. Et matematisk håp om Europa League-spill lever fortsatt, men da må man, som det har blitt sagt i hele år, vinne neste kamp.

Å se for seg et spesielt kampforløp er vanskelig. Først og fremst fordi disse kampene alltid lever sitt eget liv og endrer karakter fra omgang til omgang. I tillegg til dette sliter de to lagene med å finne seg selv. Mancini sliter med å finne en formasjon og startellever som han stoler på. Inzaghi sliter med å komponere en forsvarsfirer som kan holde tett, slik at Milan kan legge seg bakpå og kontre slik at de får benyttet farten framover. I tillegg sliter begge lagene stort med skader. Skal en ta utgangspunkt i lagets prestasjoner så langt i år vil trolig kampen bølge fram og tilbake uten at noen av lagene vil være langt mer dominerende enn det andre.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Inter(4-3-1-2): Handanovic. D’ambroso – Ranocchia – Vidic – Juan. Brozovic – Medel – Guarin. Shaqiri. Icardi – Palacio.
Skader: Santon, Campagnaro, Kuzmanovic og Dodo.
Andreolli er usikker.

Milan(4-3-3): Lopez. Abate-Mexes-Paletta-Antonelli. Van Ginkel – De jong – Poli. Cerci – Menez – Suso.

Skader: Essien, Honda, Montolivo og Shaarawy er alle ute med skade. Bonaventura, Van Ginkel, Rami, Zaccardo og Zapata er usikre til kampen.

Kampstart: 20:45
Sendes på: Cmore

PS: Lagoppstillingene oppdateres når vi med sikkerhet vet hvem som er ute.

Anbefalte artikler