Furious 7 gjør meg furious!

This content has been archived. It may no longer be relevant

I den syvende filmen i Fast & Furious-serien treffer vi Jason Statham i rollen som Deckard Shaw, som ønsker å hevne seg på Dom (Vin Diesel) etter at broren Owen havnet på sykehus i den forrige. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har et lite soft spot for bil-actionfilmer, og jeg gledet meg til å se hva Fast & Furious-crewet hadde laget for oss denne gangen. Dessverre ble jeg særdeles skuffet. Filmen gjorde meg så sint at jeg under filmen å meg nødt til å lage en mental liste over alt som var galt. Og her kommer den. (NB: inneholder spoilers!)

1. Plottet

Plottet er så å si ikke-eksisterende. Dessverre. Hva manusforfatterne og regissør James Wan tenkte på da de i pre-produksjonen satte seg ned for å planlegge denne filmen aner jeg ikke. Seeren faller konstant inn og ut av handlingen, og klarer ikke å få med seg hva som foregår før karakterene plutselig befinner seg et annet sted. Bare reiseavstanden og tiden brukt til reising er ekstremt utroverdig. Plottet henger i en syltynn tråd, og hadde det ikke vært for kule bilstunts og eksplosjoner annethvert minutt hadde jeg nok gått fra salen før filmen var ferdig.

2. Tittelen

Furious 7. Hva skjedde med fast? Har de laget så mange oppfølgere av denne franchisen at de er blitt så gamle at de har mistet all farten? Eller refererer de kanskje til seernes følelser etter å ha sett filmen?

3. Lydeffekter

Nå skal jeg innrømme at jeg aldri har vært i en slåsskamp selv, men jeg er ganske sikker på at når noen slår eller sparker noen kommer det ikke en “svosj”-lyd. Og når det er sagt: ingen, selv ikke Jason Statham, overlever å bli slått i trynet av Dwayne “The Rock” Johnson.

4. Lettys hukommelsestap

Michelle Rodriguez spiller Letty, Doms kone, som siden Fast & Furious 6 har lidd av hukommelsestap. Dom ønsker at Letty skal huske livet de hadde sammen før dette, men hun påpeker stadig at hun ikke kan huske noen ting. Inntil Dom (SPOILER) nesten dør. Brian (Paul Walker) prøver febrilsk å redde ham med hjerte-lungeredning men han våkner ikke. Letty legger hodet hans på fanget sitt og begynner å snakke til ham. Plutselig husker hun alt som har skjedd mellom dem og forteller blant annet om bryllupet deres. Hvordan dette er mulig forstår jeg ikke. Noe jeg heller ikke forstår er hvordan Dom (SPOILER) våkner opp igjen fra de døde bare av stemmen hennes.

5. God’s Eye

God’s Eye er dataprogrammet utviklet av Ramsey (Nathalie Emmanuel) som Shaw stjeler og bruker for å tracke Dom og hans crew. God’s Eye tar i bruk alle mobile enheter, sikkerhetskameraer, sendere, så og si alt som har en høytaler eller et kamera for å gjenkjenne ansikter og finne personer. Når Ramsey (SPOILER) blir plukket opp av Dom og crewet ønsker hun å hjelpe dem. Hun hacker seg dermed inn i programmet for å bruke det mot Shaw. Dette fører til at Shaws menn ønsker å drepe Ramsey. Doms crew deler seg derfor opp i tre forskjellige biler for å avlede Shaw. Problemet er at Ramsey ikke én gang tenker å holde hodet nede når hun selv vet at alle mobiler og kameraer kan plukke henne opp og at hennes lokasjon enkelt kan trackes. Eventuelt, hvorfor har ingen av bilene sotede vinduer?

Kortversjon

Dette var en forkortet liste, og jeg har flere ting å sette spørsmålstegn ved, som for eksempel: hvorfor er Iggy Azalea med helt i starten av filmen som en drag race-sjåfør? Og hvordan overlever Vin Diesel et fall på 300 meter i en gammel Mustang? Er du likevel litt interessert i to timer med film hvor du ikke trenger å tenke i det hele tatt og bare er litt sugen på eksplosjoner, våpen og Dwayne Johnson som bryter ut av en gipset arm ved å “flexe” musklene? Da er Furious 7 den perfekte filmen for deg!

Se traileren her:

Siste podcaster

Anbefalte artikler