Anmeldelse: The DUFF

This content has been archived. It may no longer be relevant

«The DUFF» er enda en High school-film der vi følger den typiske nerdejenta som må sloss mot merket hun har fått på seg; «The Designated Ugly Fat Friend».
Vi har sett dette scenarioet hundre ganger før, der de ukule jobber for å bli en av de kule, men denne gangen virker det som om det funker.

«The DUFF»

Bianca, som spilles av Mae Whitman, er den sterkeste og smarteste jenta i venninnegjengen. Hun har en barndomsvenn som også er skolen kjekkeste, Wesley, og to bestevenninner som blir ansett som to av skolens fineste jenter. Alt endrer seg når Wesley, som spilles av Robbie Amell, forklarer henne at hun er «DUFF»’en blant hennes to bestevenninner.

Bianca reagerer med å dumpe venninnene sine i tro om at de har “brukt” henne hele denne tiden og begynner å få hjelp av Wesley for å bli kvitt stempelet hun har fått. Dette fører videre til scener som omhandler nettmobbing.

Nettmobbing vs. skjønnhetspress

Nettmobbing er en av de største temaene i filmen «The DUFF» og viser hvor stor makt internettet har. Filmen gjør det veldig klart at det ikke er «kult» å mobbe folk, men viser på en annen side hvordan enkelte ikke helt tenker over at man bidrar med mobbing ved å dele eller se en film på nettet.

Mae Whitman er blant annet med i castingen i "The DUFF". Foto/Copyright: SF Norge AS
Mae Whitman er blant annet med i castingen i “The DUFF” (Foto: SF Norge AS).

Filmen fokuserer ikke like mye på skjønnhetspresset, slik de fokuserer på i filmer som «Mean Girls» og «She’s All That», noe som også er, og nesten alltid har vært, et stort problem i samfunnet. Filmprodusentene fokusere ikke så mye på dette temaet, både fordi det har blitt tatt opp mange ganger før, men mest fordi vi i større grad blir opplyst om nettmobbing. I bunn og grunn er Bianca en sterk karakter som bryr seg mest om å finne seg selv og utfordre «skolemaktene», heller enn å passe inn.

En go’film

Filmen er en typisk go’film der klishèene baller på seg med et snev av humor og tårer. «The DUFF» får deg både til å le og gråte samtidig som man sitter der litt flau av at en High school-film får deg til å vise følelser. Filmen inneholder skuespillere som Ken Jeong, Bella Thorne, Allison Janney og Bianca A. Santos.

Hvis du vil komme i godt humør med gode venner eller familie er «The DUFF» å anbefale. Dette er absolutt en film man smiler av. Så er det bare å vente til remaken av «She’s All That» kommer..

Se Traileren her:

Siste podcaster

Anbefalte artikler