Digresjon: Verdiløs filmkritikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ressursmangel gjør det vanskelig for filmkritikerne å skrive lange omtaler, men når man blar gjennom avisen med morgenkaffen i hånden, er man ikke interessert i å lese analyser. Det er heller ikke alle som ønsker å lese anmeldelser, men vil i stedet ha terningkast.

Med overskrifter som «Sverd og sandaler – mye muskler, men for lite kjøtt på beina» og en terning som viser tre øyne, hva sier de egentlig om filmen? Man skulle forvente gode refleksjoner om hva som rettferdiggjør slike konklusjoner, men det inntreffer sjelden i norsk filmkritikk.

Dette mener Odd-Arild Kristensen, hør begrunnelsen her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Digresjon-Kommentar-Norsk-filmkritikk.mp3]

Kinosyndromet er Studentradioen i Bergen sitt filmprogram, og deler velvillig av sine filmnerdete sider hver torsdag klokka 11.00! Få med deg oppdateringer, anmeldelser, diskusjoner og intervju fra filmens verden på podcast eller siste ukes streaming.

Anbefalte artikler