Ukens anbefaling: Omelett med tomat, rødløk og parmesan

This content has been archived. It may no longer be relevant

Påsken har mange tradisjoner på matfronten. Alt fra lammestek til appelsin og Kvikk Lunsj i skiløypa er helt sentralt for å få den gode påskefølelsen. For meg er det heller ikke påske før man drar frem et egg eller to mer enn man gjør til vanlig.

Omelett er for meg den perfekte måten å servere egg på. Du får frem den behagelige smaken og konsistensen i eggene samtidig som du kan eksperimentere med omtrent alle kjøkken, krydder og ingredienser som finnes i verden. Det gjør heller ikke noe at det kanskje er den raskeste måte å gjøre en kjedelig frokost eller lunsj om til et bittelite luksusmåltid.

Omelett er til for eksperimentering og personlig tilpassing, så gjør nettopp det. Her min absolutte favoritt, og denne omeletten passer i tillegg godt som en forsmak på en sommersesong som ikke er alt for langt unna etter påske.

Dette trenger du:

  • 2-3 egg
  • 1-2 tomater
  • ½ rødløk
  • Noen skiver parmesan
  • Olivenolje, gjerne extra virgin
  • Timian eller rosmarin, etter eget ønske
  • Salt (gjerne flaksalt) og pepper

 

Hvor mye grønnsaker og hvor mange egg du bruker må tilpasses størrelsen du ønsker på omeletten. Hvis du synes det blir for mye grønnsaker til omeletten kan du gjerne sett noe av det til side og heller bruke det i salaten ved siden av.

Slik gjør du:

  • Begynn med grønnsakene. Ha finhakket rødløk og tomat i små terninger i en bolle. Ha over olivenolje, timian/rosmarin, flaksalt og pepper og bland dette godt sammen.
  • Pisk sammen egg, salt og pepper. Pass på bruken av salt og pepper når du har det i både eggene og grønnsaken, slik at du ikke får dobbel dose.
  • Stek omeletten til den nærmer seg gyllen på undersiden. Bruk gjerne en liten stekepanne som passer til omelett, da er det lettere å få en fin form.
  • Ha grønnsaken på den ene siden av omeletten før den er hel ferdig, og riv noen skiver parmesan over. La den stå litt til så osten så vidt begynner å smelte.

 

Server gjerne omeletten med en salat ved siden av, for eksempel med ruccula som base. Gi gjerne salaten noen skiver med parmesan som topping og olivenolje som dressing.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler