Anmeldelse: Ruccola

This content has been archived. It may no longer be relevant

Truls og undertegnede dro denne gangen for å smake på hva den italienske verden har å tilby. De aller fleste har et forhold til italiensk mat, enten det stammer fra pastaboksen hjemme, eller fra de italienske pizzarestaurantene du finner rundt om i hele Norge. Denne gangen besøkte vi Ruccola som kanskje dykker litt dypere i hva italiensk mat faktisk er.

Studentvennlig

Ruccola ligger i Vetrlidsallmenningen rett ved Fløibanen, og det var sanger av Celine Dion som møtte oss når vi kom inn. Lokalet var koselig, men også langt og litt kronglete, noe som førte til at du enten sitter helt oppi folk, eller på en litt rar plass som for eksempel bak en stolpe. Det så også ut som restauranten hadde en liten identitetskrise. Interiøret så noe tilfeldig ut, og den ene siden av rommet fikk meg til å tenke på en hotellresepsjon. Det var også keramikkfigurer og forskjellige souvenir-lignende gjenstander plassert i hyller.

På den andre siden av rommet var en delvis åpen kjøkkenløsning hvor det stod en kokk som hakket opp ferske råvarer som hvitløk og urter. Hagen av urter som fantes midt i restauranten fikk hele restauranten til å lukte italiensk, og ga en følelse av at vi faktisk befant oss i Italia.

– Det smaker autentisk italiensk, påpekte Truls.

Ruccola er ikke den typiske litt billigere italienske restauranten hvor menyen hovedsaklig består av pizza. De har et bredt utvalg av italienske retter på menyen. Her får du både ravioli, risotto, pizza, supper, salater og forskjellige italienske pastaretter. De har også noen innslag av hovedretter som enhver nordmann kan like.

Ruccola er absolutt en restaurant en student kan ta seg råd til. Prisene ligger kanskje nærmere to hundrelapper enn én, men likevel er porsjonene store og laget av ferske råvarer. Vi fikk også et godt italiensk brød før vi fikk selve retten, som ble servert med et herlig hjemmelaget urtesmør som var med på å gi den autentiske italienske følelsen Ruccola ga oss.

Penne All’Amatriciana – 165kr

Jeg gikk for Penne All’Amatriciana som serveres med pancetta, en tykk og salt italiensk skinke blandet sammen med penne, tomatsaus, rødløk, hvitløk og chilli toppet med parmesan. Det var et lite kunstverk som ble plassert foran meg. En dyp tallerken pyntet med balsamico og friske urter, og en sterk rødfarge fra tomatsausen.

På tross av litt overkokt pasta etter min smak, var selve tomatsausen utrolig god. Det virket som den hadde fått stå å tykne i flere timer, noe som er viktig med en god tomatsaus. Selv om jeg i starten følte at noe manglet, skrapte jeg nesten opp hele tallerken for å få i meg all den nydelige tomatsausen på slutten av måltidet. Dette var absolutt en rett jeg kunne spist igjen.

Ravioli med breiflabb – 185kr

Truls prøvde seg på hjemmelaget ravioli med breiflabb, som ble servert i tomatsaus. Tomatsausen var helt nydelig. Som med All’Amatricianaen, virket det som den hadde fått stå å godgjøre seg i flere timer. Du merket at hele måltidet var laget fra bunnen. Raviolien var fylt med en breiflabb som ble komplimentert av den italienske tomatsausen. Det var en noe enkel rett uten alt for mange forskjellige smaker, men det var dette som gjorde det hele så godt og italiensk. Sausen ble hovedattraksjonen i dette måltidet, da den var med på å heve alle de forskjellige komponentene på tallerken. Truls var svært fornøyd med måltidet og avsluttet det hele med en espresso.

Hør hele anmeldelsen her:

Servicen var god og servitøren passet på at vi hadde alt vi trengte. Vi konkluderte med at dette er et fint sted å dra på date eller ta med venner. Hos Ruccola får du god autentisk italiensk mat som lages fra bunnen av på den enkle italienske måten.

Hør hele anmeldelsen og diskusjonen etterpå i denne ukens podcast:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler