Farvel, Pawnee

This content has been archived. It may no longer be relevant

For mange er kanskje TV-serien Parks and Recreation en obskur The Office-inspirert mockumentary-esque sitcom satt i en småby i Indiana. Men for meg representerer Parks and Recreation slutten av en æra. I løpet av 125 episoder på 21 minutter hver, blir vi kjent med absurde, men elskelige karakterer som sliter med å få lokalbefolkningen til å få øynene opp for hvor viktige parker er for en by.

Amy Poehler som Leslie Knope

Amy Poehler spiller hovedrollen i Parks and Recreation, Leslie Knope. Leslie er en ambisiøs og ekstremt hardtarbeidene lokalpolitiker og byråkrat i byen Pawnee. Poehler ble for alvor kjent gjennom Saturday Night Live (SNL) i 2001, og hun ble en fast skuespiller på sketsjprogrammet i løpet av hennes første sesong.

Åtte år senere ble pilotepisoden av Parks and Recreation sendt. Poehler utgjør, sammen med blant annet Aubrey Plaza, Nick Offerman, Rashida Jones, Aziz Ansari og Chris Pratt, parkavdelingen i Pawnee. Første sesong av serien fikk noe lunkne tilbakemeldinger fra kritikere, men de påfølgende seks sesongene fikk betydelig mer skryt. Parks har blitt premiert med fem Emmy-nominasjoner og Poehler vant i 2014 Grammy for beste kvinnelige hovedrolle i en TV-serie.

Velskapte karakterer

Man kommer ikke unna de ekstremt gode karakterene i Parks. De er perfekt skrevet. Alle har sine quirky særegenheter og egenskaper. Ingen av karakterene er flate og stereotypiske, men heller runde og grundig bearbeidet. Man merker likevel at skuespillerne også har hatt rom til å boltre seg fritt og gå utenom manuset for å kunne utvikle karakterene til å bli så ekte som mulig.

Og når man har komiske genier som for eksempel Retta (Marietta Sirleaf), Nick Offerman, Aubrey Plaza og Chris Pratt kan manusforfatterne fint løsne tøylene for å få noen ikoniske one-liners fra dem. Et enkelt Google-søk på “best Parks and Recreation quotes” og du vil skjønne hva jeg mener.

Parks and Recreation er evigaktuell

Men vi er samlet her i dag for å hedre en utrolig TV-serie. Den har betydd mye for meg og alle som har viet 48 timer av sine liv for å finne ut hva som er det neste som kommer til å skje med Ron Swanson, Tom Haverford, April Ludgate og selvfølgelig Leslie Knope.

Parks and Recreation var en elskelig, fornøyelig, spot-on og evigaktuell situasjonskomedie om politikk, byråkrati, udugelige borgere av et demokrati, kjærlighet, vennskap og ærlige, hardtarbeidende mennesker som genuint ønsker det beste for alle. Og jeg kommer til å savne den noe ekstremt.

Tusen takk Amy Poehler og alle som har jobbet med serien. Dette er virkelig slutten på en æra.

Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

Anbefalte artikler