Farvel til Alan Rickman

This content has been archived. It may no longer be relevant

Skuespiller Alan Rickman startet karrieren sin med en del mindre kjente tv-serier og -filmer. Det store gjennombruddet kom i 1988 med rollen som en av filmhistoriens mest berømte skurker, Hans Gruber, i Die Hard. Det var i denne rollen han fikk vist verden hva han var god for. Det var også her mange fikk sitt første møte med hans ikonisk sære stemme og lange kunstpauser:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FBsy-eAS0x8&w=560&h=315]

 

Dette har gjort at Rickman har blitt parodiert et utall ganger, blant annet av John Sessions:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Pc3OyvbJkj4&w=420&h=315]

 

Men også Tom Hiddleston, Steve Coogan og, kanskje mest kjent, Benedict Cumberbatch, har parodiert Rickman.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p7hQmrk26HA&w=560&h=315]

For generasjonen som vokste opp på 90- og 2000-tallet vil imidlertidig Alan Rickman kanskje være mest kjent som Severus Snape i Harry Potter-filmene og som påkrevd ansikt å se på tv i juleferien som Harry i Love Actually.

Han er allikevel kanskje på sitt mest «rickmanske» i Kevin Smith-filmen Dogma fra 1999. Dette er en av hans særere roller, hvor han spiller en Bernard Black-aktig engel som er Guds stemme.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vnyo5T32LKk&w=560&h=315]

 

Sist men ikke minst vil jeg nevne at Alan Rickman hadde stemmen til den kronisk deprimerte roboten Marvin i The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005). Selv om filmen ikke var stort å skryte av, var Rickman et av de få høydepunktene, blant annet med dette sitatet:

«Here I am, brain the size of a planet, and they ask me to take you to the bridge. Call that job satisfaction, ’cause I don’t.»

Med dette tar vi farvel med Alan Rickman. Vi får i hvert fall sett deg hver jul, hvis ikke i Die Hard, så i den evig populære Love Actually.

Siste podcaster

  • Intervju med Dag Johann Haugerud og Thorbjørn Harr
    Selma og Mikael setter seg ned i en veldig koselig samtale med regissør Dag Johann Haugerud og skuespiller Thorbjørn Harr. Vi snakker om deres nye film Sex, deres kommende trilogi Sex, Drømmer og Kjærlighet, studietiden deres og ferske filmanbefalinger. Vi får også noen råd på veien, både som filmelskere og som unge voksne.<3

Anbefalte artikler