Farvel til Alan Rickman

This content has been archived. It may no longer be relevant

Skuespiller Alan Rickman startet karrieren sin med en del mindre kjente tv-serier og -filmer. Det store gjennombruddet kom i 1988 med rollen som en av filmhistoriens mest berømte skurker, Hans Gruber, i Die Hard. Det var i denne rollen han fikk vist verden hva han var god for. Det var også her mange fikk sitt første møte med hans ikonisk sære stemme og lange kunstpauser:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FBsy-eAS0x8&w=560&h=315]

 

Dette har gjort at Rickman har blitt parodiert et utall ganger, blant annet av John Sessions:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Pc3OyvbJkj4&w=420&h=315]

 

Men også Tom Hiddleston, Steve Coogan og, kanskje mest kjent, Benedict Cumberbatch, har parodiert Rickman.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p7hQmrk26HA&w=560&h=315]

For generasjonen som vokste opp på 90- og 2000-tallet vil imidlertidig Alan Rickman kanskje være mest kjent som Severus Snape i Harry Potter-filmene og som påkrevd ansikt å se på tv i juleferien som Harry i Love Actually.

Han er allikevel kanskje på sitt mest «rickmanske» i Kevin Smith-filmen Dogma fra 1999. Dette er en av hans særere roller, hvor han spiller en Bernard Black-aktig engel som er Guds stemme.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vnyo5T32LKk&w=560&h=315]

 

Sist men ikke minst vil jeg nevne at Alan Rickman hadde stemmen til den kronisk deprimerte roboten Marvin i The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005). Selv om filmen ikke var stort å skryte av, var Rickman et av de få høydepunktene, blant annet med dette sitatet:

«Here I am, brain the size of a planet, and they ask me to take you to the bridge. Call that job satisfaction, ’cause I don’t.»

Med dette tar vi farvel med Alan Rickman. Vi får i hvert fall sett deg hver jul, hvis ikke i Die Hard, så i den evig populære Love Actually.

Siste podcaster

Anbefalte artikler