Gode (?) Nyheter!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Nyheter er det i hvertfall. Blade Runner 2, som vi kan kalle det ikke navngitte prosjektet, er bekreftet med planlagt oppstart på filming sommeren 2016. Ridley Scott er med som produsent, Hampton Fancher, som var med på å skrive manus for den originale filmen, skal skrive manus med Michael Greene, og Harrison Ford skal igjen ta på seg rollen som Deckard. Det sies også at Denis Villeneuve, som regisserte den ekstremt gode, men noe oversette Prisoners i 2013, er med. Mange flinke folk involvert, altså. Den originale filmen var jo også kul nok til at Adam Savage, verdens kuleste fyr, har brukt absurde mengder med tid på å lage replikas av pistolen til Deckard.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4DUULvPJTgk&w=560&h=315]

 

Men blir det bra?

Jeg er likevel litt usikker på det hele av to grunner:

1: Ridley Scott sine hjertebarn er ofte litt lunkne, for eksempel Prometheus (2012) og Robin Hood (2010), og noen ganger også helt forferdelige, sånn som Kingdom of Heaven (2005).

2: Litt av det som var gøy med originalen var å lure på om deckard var en replicant (robot). Handlingen i Blade Runner 2 er satt til flere tiår senere og Ford skal spille Deckard. Så med mindre gamle roboter ser ut som gamle mennesker, så slipper vi å lure på hvorvidt han er et menneske eller ikke.

Det er ikke første gang det har vært snakk om å lage en oppfølger, men vi er som kjent godt inne i en periode der studioene prøver å ta så liten økonomisk risiko som mulig, ved å satse på prosjekter de vet allerede har en fanbase, og dermed får prosjektet endelig grønt lys. Kanskje timingen er grunnen til at jeg først og fremst tenker: seriøst, enda en oppfølger? Blade Runner er jo også stort sett akseptert som den beste sci-fi-filmen i verden, noe som legger lista litt ekstra høyt.

Jeg for min del ser kanskje mest frem til et av Scotts andre prosjekter for tiden, nemlig The Martian, som jeg allerede har skrevet litt om. Likhetstrekk er at både Blade Runner og The Martian er basert på glimrende bøker, mens oppfølgeren nå er basert på en idé av Scott selv. Kanskje det er det som gjør meg litt usikker. Interessant blir det uansett, og jeg gleder meg til å se hvordan det går videre med Deckard.

Siste podcaster

  • Påskespesial: krim og sånt
    Ingrid, Momina og Linnea samles i studio for å snakke om krim! Det er påskeferie, en tid hvor mange samles foran tv-en for å se på mord og mysterier. Hvorfor akkurat krim? Hvordan startet påskekrim-tradisjonen? Dette blir diskutert, i tillegg til en rekke MYSTISKE anbefalinger fra jentene. Studio blir også rammet av et eget påskemysterium, nemlig et uventet mord som må etterforskes. Lytt hvis du tørr.

Anbefalte artikler