Hva er det som gjør Marit Larsen tøff i trynet?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Albumet er nemlig egenprodusert, og det er første gang artisten har tatt hånd om denne oppgaven selv. Marit forteller at hun har involvert seg i produksjonen av sine tidligere plater, og vært tilstede hvert eneste minutt av innspillingen, men denne gangen var det hun som hadde ansvaret. Selv om hun hadde en smule angst underveis, kan hun for første gang si med hånda på hjertet at hun har laget noe hun er skikkelig stolt av. Glad for å ha kastet seg ut i det, ønsker hun nå å produsere andre artister og band. Da “When the morning comes” ble sluppet i fjor, var det hele tre år siden sist.

Hjalp å få Oslo på avstand

– Den største forskjellen er at jeg inkluderte andre i selve skriveprosessen, men også at jeg har gjort hele innspillingen utenfor Norge. Jeg spilte i Nashville og Los Angeles, og det hadde jeg ikke gjort før. Jeg blir mer breial når jeg får Oslo litt på avstand, da bryr jeg meg ikke så mye om hva folk syns. Det har vært veldig sunt, for man blir litt svak av å bli evaluert i offentligheten, forklarer hun videre.

Marit tror at det å komme seg vekk gjorde det lettere å lage musikk uten å bli for opptatt av å innfri publikums forventninger.

– Jeg var skikkelig tøff i trynet da platen kom ut i sommer, og tenkte at hvis folk ikke liker dette, så gjør de ikke det. Det var den platen jeg skulle lage nå. Folk var entusiastiske, og det har kommet nye lyttere til, så jeg er utrolig takknemlig.

Foodiegjeng med øl-app

Til tross for store meritter og internasjonal oppmerksomhet, holder Marit bena godt plantet på jorda. Som de fleste artister har hun dog preferanser til hva som venter henne bak scenen.

– Det er klart vi har en rider! Vi er en skikkelig “foodiegjeng” som har lyst til å smake mat som er typisk for det stedet vi er på. Hva som står på menyen, lar vi alltid bli en overraskelse, men håper Bergen byr på fisk i kveld. Det trenger ikke være noe dyrt og ekstravagant. I tillegg har vi lastet ned en øl-app som vi nerder oss med, istedenfor å sitte med en kasse kjedelig øl og bli fulle, sier en lattermild Marit.

Etter å ha turnert i to uker, gleder hun seg til å entre Ole Bull Scene.

– Det blir så fantastisk å komme tilbake! Jeg har aldri hatt en dårlig konsertopplevelse i Bergen, og det er ikke noe jeg bare sier altså, påpeker hun.

Hør deler av intervjuet her:

Anbefalte artikler