La Liga: Do or die for Atletico

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vicente Calderon er dekket til fest. Syv poeng skiller by-rivalene på tabellen, og mellom dem hviler en sulten katalaner som ikke trenger noen invitasjon til å ta dem begge. By-derbiene mellom Atletico Madrid og Real Madrid har utviklet seg de siste par sesongene. Fra å være lillebror mot storebror i alle forstander, er det nå Atletico som er tittelforsvarer. I tillegg kan det se ut som Real er på vei til å pådra seg et aldri så lite nabokompleks i hjemlig liga. Ikke siden 12-13-sesongen, da Simeones Atleti, som vi kjenner det som i dag, fortsatt var en sovende bjørn, har Real tatt tre poeng mot Atletico. Før dette var det flere tiår siden sist

To lag i form

Begge lagene har vunnet sine fem siste kamper i La Liga, og begge har røket ut av cupen i 2015. Real kommer rett fra en sterk 2–1-seier over Sevilla, mens Atletico i helgen slo “askepottlaget” Eibar 3–1. Man pleier å si at form ikke spiller noen rolle i et by-derby. Tribunen kommer til å koke og atmosfæren kommer til å være helt annerledes enn lagene har vært vant til siden de rød-hvite sendte Los Blancos ut av Copa del Rey tidligere i år.

Skadeproblem?

Real Madrid spilte så sent som på onsdag mot Sevilla. Kampen ble tøff, og ikke bare sitter kampen i beina på mange av spillerne, men den noen av dem ble også satt ut av spill. Den colombianske VM-kometen, James Rodriguez, fikk et brudd i benet og er ute i cirka to måneder. Sergio Ramos fikk seg en strekk, og er trolig også ute. Venstreback Marcelo, som du pleier å se løpe fram og tilbake på venstresiden med afroen til Fellaini og ansiktet til Robinho, blir ikke å se på Vicente Calderon. Brassen har en karantene han må sone. En som ikke har karantene lenger er Cristiano Ronaldo. Han har nettopp sonet to kamper for det røde kortet han fikk etter slag og spark i Elche, men heldigvis for Los Galacticos er den største stjernen tilbake til å besøke naboen på lørdag.

Tilbake til favorittparet?

Joao Miranda og Diego Godin er det stål-solide stopperparet vi har blitt glad i å se forsvare Atleti til gull og grønne skoger. I desember og januar har førstnevnte vært ute med skade. Derfor har uruguyaneren Jose Maria Gimenez måttet spille mye ved siden av sin landsmann Godin den siste tiden. Beleilig nok var Miranda tilbake fra skade da Godin måtte sone karantene. På lørdag starter trolig det beste stopperparet. Et lite forbehold om at Miranda blir sett på som fit nok, men trolig starter Godin-Miranda igjen i La-Liga, for å igjen ta skalpen på Real Madrid.

Vertene kan ikke tape

Real Madrid leder serien, mens regjerende mester Atletico ligger på tredjeplass syv poeng bak. Det er altfor tidlig å vinne ligaen i februar, spesielt når man har Barcelona med i likningen, men den kan tapes. Skulle Atletico tape på lørdag ligger de ti poeng bak Real, og det vil, selv med trollmann Simeone bak roret, bli for tøft å ta igjen. Derfor blir dette oppgjøret en liten “Do or die” for Atletico.

Duellene

Selv om Torres satte to bak Real ved forrige møte, skal nok Mario Mandzukic være mannen som skal gjøre det for Atletico. Vel vitende om at det blir Nacho-Varane og ikke Ramos-Pepe som befinner seg i feltet, må det bli massevis av inlegg inn i mot den store kroaten i boks. Det blir nok det viktigste for Atletico, om ikke Real lar dem spille den tøffe kontringsfotballen de elsker å spille mot de store gutta. Duellen på midtbanen blir også avgjørende, og verdensmester Toni Kroos blir avgjørende for at Real kan få sin første seier mot Atletico siden Lisboa i mai. Ettersom Real kan ligge litt forsiktig å se an Atletico, tror jeg Los Blancos kommer til å ende opp med seieren. Spesielt med tanke på at de har en skrubbsulten Ronaldo tilbake fra karantene. Skadene kan tale dem i mot, men med tanke på stallen Real Madrid har, er ikke et andre eller tredjevalg så aller verst

Trolig startoppstillinger:

Atletico:

Moya – Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira – Gabi, Tiago – Garcia, Koke, Griezmann – Mandzukic

Real:

Casillas – Coentrao, Nacho, Varane, Carvajal – Kroos, Khedira – Ronaldo, Bale, Isco – Benzema

Anbefalte artikler