Hot or Not – Uke 14

This content has been archived. It may no longer be relevant

I en ellers hektisk hverdag er det lett å glemme hvilke høydepunkter og dype daler fotballen utgjør for noen. Offside ser, som alltid, nærmere på det som foregår i de største ligaene i Europa – og denne uken får vi et gjensyn med den kanskje største: Tippeligaen!

Tippeligaen

Ukens Hot – Stabæk

Langt vanskeligere enn å kåre den slappeste opptredenen er det å stille seg klart bak den beste. Aaron Samuel snurret karusell med Branns bakre firer og hadde ingen problemer med å sette begge straffene han selv skaffet. Ronny Deila, etter en mindre vellykket start på matchen, tok grep som gjorde at de kunne ri inn en komfortabel 4–2-seier. Lite tyder på at tapet av Kamara og Diomande blir avgjørende på topp, så lenge Thomas Sørum holder seg skadefri og Wikheim fortsetter slik han har startet. Laget som vant seriegull i 2008, rykket ned i 2012 med en gjeng juniorer, og som på mesterlig vis kom seg rett tilbake i Norges gjeveste selskap imponerte stort. Med Bob Bradley ved roret styrtet de effektivt Sogndal i det som i forkant var spådd av enkelte som en sekspoengerskamp. Om gleden blir kortvarig, eller om Bobby kan mønstre et godt kollektiv utover sesongen gjenstår å se. Uansett, Stabæk er ukens HOT. 

Ukens Not – SK Brann

Ting er som de pleier om våren i Bergen; et par overraskende soldager, høylytt optismisme og store tanker om seriegull. Heldigvis (for andre enn bergenserne) kommer både første Brann-tap og regnet for en dag, og sannsynligheten for at det skjer ganske sporenstreks, etter at den “nye våren” har blåst liv i de gamle solstolene, er som alltid skyhøy. Hvem vinner seriegull i år?

– Jeg må svare Brann på det spørsmålet, sa Rikard Norling. Før Badji slår en pasning fremover, spissduoen putter, Brann vinner på bortebane, Brann vinner på kunstgress, Brann vinner i det hele tatt er det imidlertid liten tvil om at sportsklubbens bleike forestilling mot Sarpsborg er den beste søknaden vi har mottatt til stillingen som ukens NOT.

Premier League

Ukens Hot – Crystal Palace m/ den 12. mann

Herrejemini for et yrende liv. For en stemning! Det er dette som gjør Premier League til verdens beste underholdningspakke. Glem at du får se eller høre noe liknende i La Liga eller Serie A. Crystal Palace-fansen lagde et liv som kunne vekke de døde og kurere de døve. Det var som en bryter ble slått på ved kampstart, og denne fant man naturligvis ingen grunn til å slå av. Kampen viste også at det var fortjent at de trofaste på Selhurst Park fikk seg en opptur. Dette var ikke et ran, og Crystal Palace kunne fort vunnet med flere mål. Offside hører rykter om at stemningsbryteren har hengt seg opp og at festen enda pågår i South Norwood. Vi blir med neste gang!

Honourable mentions:

Mats Møller Dæhli: Den lille sprettens første Premier League-mål kan bli gull verdt for Ole Gunnar Solkjær og Cardiff i Bunnkampen.

Liverpool: Knuste Tottenham på overbevisende vis og har hatt det høyeste toppnivået i Premier League denne sesongen. Nå leder Liverpool serien og har en soleklar fordel ved at de skal møte både City og Chelsea hjemme.

Leicester: Lokomotivet damper videre og vant i helgen toppoppgjøret mot Burnley. Kun matematisk flisespikkeri kan nå frata Leicester direkte opprykk, og Offside føler seg sikker på at det blir Premier League-fotball på de blå fra King Power Stadium neste sesong.

Ukens Not – Fulham

Premier Leagues dårligste lag. Punktum. Ut fra spillerne Felix Magath disponerer vil nok mange (og kanskje helst de som leser mer fotball enn de ser) hevde at påstanden er gal, men spillermateriale har ingenting å si når det ikke plukkes poeng (ref. Manchester United). Det skal nevnes at Fulham gjorde en spillemessig godkjent kamp mot Everton på søndag. De skapte en del, men var håpløst ineffektive. Offsides øldrevne analyseverktøy satt hele tiden med følelsen av at fru Fortuna var på Evertons side, og fasit ble til slutt 1–3 til de blå fra Liverpool. En kuriositet fra søndagens kamp var at Moussa Dembele startet på topp for Fulham. Ja? Du reagerte på den du også? Kort oppsummert kommer Fulham til å rykke ned, uten at det er særlig vemodig for noen andre enn klubbens egne supportere.

«Honourable mentions»

Daniel Sturridge: Tre kamper, tre dives. Oppførselen til Sturridge er ingenting annet enn pinlig, og synd for et fantastisk Liverpool som fører an i gullkampen. Hvorfor får ikke Sturridge like stor oppmerksomhet som Ashley Young?

Aston Villa: I likhet med tv2 blir vi ikke klok på gjengen fra Birmingham. Laget lider åpenbart av schizophreni og hvordan det spiller kommer fullstendig an på dagsformen. Dette slo feil ut i helgen og Villa serverte et sedvanlig blodfattig Manchester United sesongens enkleste seier på Old Trafford.

Newcastle: Har klappet fullstendig sammen og spill i Europa neste sesong er nå like sannsynlig som at Greame Souness skal få en ny mulighet hos the Magpies. Helgens 4–0 kamp mot tabellnabo Southampton sa det meste, Newcastle er ikke bedre enn tabellposisjonen tilsier.

Bundesliga

Ukens Hot – Bård Finne

Mye av æren for Borussia Dortmunds snuoperasjon mot Stuttgart, i det som til slutt endte med 3–2 favør for de gulsvarte, tilfaller Marco Reus. Etter suspensjon og en del mindre skadeplager er han nå tilbake i den formen han må være for å kunne utfordre Real Madrid uten Lewandowski. Med tre mål burde han vært ukens heteste, men i fotball glemmer man fra time til time – slik Tetteys mål for Norwich var glemt i det Rooney puttet fra midtbanen. En divisjon ned befinner det seg en del opprykksstressede klubber, deriblant FC Köln som takket være en nordmann nå ligger med seks poengsluke til neste utfordrer, med seks kamper igjen å spille. Kritikk av talentets evne til å vurdere egne ferdigheter har blitt påpekt, paralleller til andre norske utenlandsflopper har blitt dratt, men en ting er sikkert: Bård Finne står så langt med en stor stjerne i margen hos FC Kölns supportere. Det gjør ham til ukens HOT.

Ukens Not – VfB Stuttgart

Borussia Dortmund stilte med sin tregeste midtbane og benyttet muligheten til å hvile Piszczek, Aubameyang og Sahin inn mot møtet mot Real Madrid kommende uke. Dette utnyttet Stuttgart ved å sette to bak Weidenfeller før klokken hadde passert tjue minutter. Tre poeng hadde betydd et etterlengtet lite avbrekk i nedrykksstriden. Så langt preges bunnen av tabellen av lag som har langt bedre forutsetninger enn å stå med 24 poeng etter 28 spilte kamper, nevnelig Hamburg og Stuttgart. Med en av Bundesligas heteste dumpekandidater siden Tasmania Berlin, Eintracht Braunschweig, hakk i hæl og med Nürnberg anført av scoringskåte Josip Drmic som nærmeste lag på trygg grunn spøker det for den gamle storheten. Faren for at to norske fetteres lag blir å se i 2. Bundesliga til neste sesong er overhengende. Stuttgart er ukens NOT.

Primera Division

Ukens Hot – Atletico Madrid

Anført av Diego Costa og Koke klarte Atletico Madrid å klore seg til en 1–2 seier i en meget vanskelig bortekamp i Baskerland. Med seieren mot Bilbao leder Atleti ligaen med et fattig poeng over Barcelona og tre poeng foran Real Madrid. Simeone virket meget stolt etter at Atletico Madrid slo tilbake etter å ha ligget under, og konstaterte at «dette var en av sesongens store prestasjoner». Det ser lyst ut for Atletico Madrid, da de har Real Madrid på innbyrdes oppgjør, og møter Barcelona i siste kamp denne sesongen.  Ting er allikevel langt fra avgjort og Atletico Madrid har også to andre møter med Barcelona på plakaten i Champions League, som bare vil være en av mange utfordringer før denne sesongen avsluttes.

Ukens Not – Osasuna

Den 23. februar hadde Osasuna et meget sterkt resultat mot Atletico Madrid. De vant fullt fortjent 3–0 hjemme i Pamplona. Etter dette ser det ut til å ha gått bratt nedover med matadorene. De hadde en ganske god kamp i helgen mot Real Sociedad i helgen som endte uavgjort, men allikevel er ikke dette tilstrekkelig for å unngå nedrykk som nå henger over klubben som en mørk sky. De ligger nå nest sist, og dette er problematisk da lagene rundt dem som Valladolid og Almeria har Osasuna på innbyrdes oppgjør, redningen kan være at det skiller tre poeng mellom 19 og 13 og vil gøre sesonginnspurten ulidelig spennende for en som er nøytral, og desto mer traumatiserende for de som ikke er nøytrale.

Serie A

Ukens Hot – Luca Toni

Lik den gamle dame de siste årene har seilt gjennom Serie A, har en gammel mann bestemt seg for å gjøre det samme. Etter nyopprykkede Hellas Verona sikret seg italiensk svar på Frode Johnsen, har han stått frem som en av årets beste signeringer i Serie A. Ihvertfall om man går målprotokollen nærmere i sømmen. Det er mye bra som beveger seg fremover i Italia, men en av de som for øyeblikket skriker “Prego!” høyest i øret på Cesare Prandelli er Luca Toni. Med to scoringer mot Genoa og kun tre mål bak Carlos Tevez i kampen om toppscorertittelen i Italia har Luca gjort seg fortjent til ukens HOT.

Ukens Not – Juventus

Napoli skulle være hovedutfordrer til scudettoen denne sesongen. Etter å ha sett dem mot Juventus skjønner man lite av hvorfor de ikke var det. De nådde ikke helt opp i konkurranse mot Luca Toni som ukens hot, men som trøstepremie klarte de å sette Juventus nederst på rangstigen. Et blekt, tafatt og inspirasjonsløst Juventus var det som møtte opp i Napoli, noe de også fikk svi for. Midtbanen ble overkjørt, forsvaret ble avkledd og angrepet fikk ikke til noe som helst. De er fortsatt Italias ubestridte ener, men det de leverte på Stadio San Paolo viste hvorfor de for øyeblikket spiller kamp torsdager – og ikke tidligere i uken. Juventus er ukens NOT.

Ukens godbit:

Vi har gravd i arkivene og funnet denne komiske hyllesten laget av Bilds Bundesliga-komiker Matze Knop:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=N4S8bDzS0BM&w=640&h=360]

Anbefalte artikler